ΑΡΚΑΔΙΑ. Εξόρμηση στη Βλαχοκερασιά και στο δάσος της Σκιρίτιδας διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Το Δάσος Σκιρίτιδας βρίσκεται στη νότια Αρκαδία. Έχει στα βόρεια το Μαίναλο, στα ανατολικά τον Πάρνωνα και νότια τη δίοδο ανάμεσα στον Πάρνωνα και τον Ταΰγετο.

Πυκνό δάσος κυρίως από πεύκα, καστανιές, πλατάνια, βελανιδιές και ιτιές. Η έντονη παρουσία του νερού σε λίμνες, ρυάκια αλλά και αυλάκια νερόμυλων και νεροτρυβών δημιουργούν εικόνες που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Κυκλική διαδρομή μέσα στο υπέροχο δάσος της Σκιρίτιδας με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Βλαχοκερασιά. Το συνολικό μήκος του ποταμού είναι 14 χλμ.

Οι τυχεροί επισκέπτες που περπατούν στο δάσος της Σκιρίτιδας οφείλουν να γνωρίζουν πως αυτό το οφείλουν σε δύο πρόσωπα: Κατ’αρχήν στο συγγραφέα και δασολόγο/ δασάρχη Αναστάσιο Στεφάνου, ο οποίος κατάφερε να μετουσιώσει ένα όνειρο ζωής πείθοντας στα μέσα της δεκαετίας του 1970 του χωριού να ασχοληθούν με τη φύτευση πεύκων, ελάτων και καστανιών δημιουργώντας ένα τεχνητό δρυμό και κατά δεύτερον, στον ορειβάτη Τάσο Μήτσιο, γεννημένο στη Βλαχοκερασιά ο οποίος εργάστηκε επί τρία χρόνια για τη δημιουργία του μονοπατιού.

Η αναχώρηση θα γίνει την Κυριακή 22/09, στις 08:00 πμ από τα γραφεία του Συλλόγου.

Βαθμός δυσκολίας: 1-2 (εύκολη, κατάλληλη για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση)

Ώρες Πορείας: 6 -7

Συντονιστής: Κότση Δέσποινα, τηλ.: 6947850611

και στο τηλ. του συλλόγου 27210-97733 (Δευτέρα - Παρασκευή 21:00- 22:30)