ΣΠΑΡΤΗ. Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εγγραφών των φοιτητών της Φυσικοθεραπείας, Ψηφιακών Συστημάτων και του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού. Ο αριθμός των φοιτητών που ήδη φοιτούν στην πόλη από περασμένα έτη μαζί με εκείνους που έχουν πετύχει στις φετινές εξετάσεις στις σχολές της πόλης αναμένεται να φτάσει τους 2.500 περίπου.

Φυσικά αν όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι φοιτήσουν τελικά στην πόλη είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων. Αρχικά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και δεν γνωρίζουμε αν θα επιλέξουν όλοι νεοεισαχθέντες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Σε δεύτερη φάση έχει σημασία το κατά πόσο η φοίτηση στις σχολές αυτές επιβάλλει την παρουσία των φοιτητών στο πανεπιστήμιο σε καθημερινή βάση. Ένας επιπλέον παράγοντας για τους νέους ιδιαίτερα φοιτητές και τα νοικοκυριά που τους υποστηρίζουν στις σπουδές τους είναι το κόστος διαβίωσης στην πόλη.

Οι παράγοντες είναι πολλοί και κάπου εκεί ανοίγει ξανά η συζήτηση για το κατά πόσο η πόλη μπορεί να είναι ελκυστική στους ανθρώπους που έρχονται να ζήσουν σε αυτή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Είτε αυτοί είναι φοιτητές, είτε εκπαιδευτικοί, είτε εργαζόμενοι με απόσπαση από κάποια υπηρεσία. Ανοίγει η συζήτηση που είχε ξεκινήσει το notospress.gr με τους φοιτητές της νοσηλευτικής και το κατά πόσον εκείνοι και οι πολίτες της Σπάρτης ήθελαν να μείνουν ή να φύγουν και γιατί.

Η συνέχεια στα έδρανα των πανεπιστημιακών σχολών, στα καταστήματα, στους δρόμους της πόλης της Σπάρτης.