ΑΡΕΟΠΟΛΗ: Οι προσπάθειες όλων των φορέων φαίνεται να απέδωσαν καρπούς και το θέμα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αρεόπολης οδεύει προς τη λύση. Τις προηγούμενες ημέρες εντάχθηκαν στο δυναμικό του Γυμνασίου της Αρεόπολης τρεις καθηγητές των βασικών ειδικοτήτων και αναμένονται την επόμενη εβδομάδα και άλλοι. Το notospress.gr μίλησε με όσους συνεργάστηκαν και παρακολουθούν τα βήματα που γίνονται για να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αρεόπολης κύριο Γιώργο Μαστοράκο που μίλησε στο notospress.gr, η κατάσταση έχει βελτιωθεί αλλά δεν έχει επιλυθεί. «Πλήρως δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά έχουμε ακόμη κενά. Έχουν έρθει κάποιοι καθηγητές σε βασικές ειδικότητες, Μαθηματικός, Φυσικός, Φιλόλογος και περιμένουμε και άλλους καθηγητές για τη συμπλήρωση πλήρως του διδακτικού ωραρίου”.

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, η φάση των προσλήψεων της Δευτεροβάθμιας άργησε να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα όσα μας είχε δηλώσει ο κύριος Δημήτρης Οικονομόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο λόγος που το θέμα αργεί τόσο είναι ότι «η πρώτη φάση προσλήψεων της δευτεροβάθμιας ήτανε μικρότερη και αυτοί που ήρθανε δεν επέλεξαν τα σχολεία τα μακρινά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν έχουν επιπλέον μόρια».

Αυτή την ώρα στο Γυμνάσιο της Αρεόπολης διδάσκουν συνολικά 6 καθηγητές και κάποιες ώρες θα συμπληρώνονται και από έναν Φιλόλογο του Λυκείου. Ρωτήσαμε τον κύριο Μαστοράκο για τις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμα και τους καθηγητές που περιμένει το σχολείο την επόμενη εβδομάδα. «Λείπει ακόμα Θεολόγος και Φιλόλογος για να καλύψει 23 ώρες μαθήματος και πρέπει να καλυφθούν ακόμα έξι ώρες πληροφορικής και έξι ώρες μουσικής. Έχω την αίσθηση ότι τις επόμενες μέρες θα εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση.»

Η Βασιλική Μαστρογιαννάκου από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Αρεόπολης εμφανίζεται αισιόδοξη ότι το πρόβλημα θα λυθεί πλήρως και ευχαριστεί όσους βοήθησαν και συνεργάστηκαν για να έχουν οι μαθητές της περιοχής πρόσβαση στην εκπαίδευση. «Βοήθησε πάρα πολύ η δημοσιοποίηση του προβλήματος στο notospress.gr, η άμεση κινητοποίηση του Δήμου και του Δημάρχου, του αντιδημάρχου κυρίου Εξαρχάκου αλλά και του βουλευτή κυρίου Δαβάκη.»