Ηλίας Αναστασάκος: Δεν έχει σημασία πόσοι ήρθαν στο Σπάρταθλον αλλά πόσοι το παρακολουθήσαν(!)

ΣΠΑΡΤΗ. Αιχμηρή αναφορά στη διοργάνωση του Σπάρταθλον και συγκεκριμένα στην τελετή υποδοχής των αθλητών έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κουρτσούνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας. Ο κύριος Κουρτσούνης μίλησε για αποτυχία και σε έναν αρκετά αντιπολιτευτικό λόγο μίλησε για τη συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων Δούκα και Βαλιώτη. «Ο κύριος Βαλιώτης το βράδυ των εκλογών δήλωσε ότι έχει έτοιμο το γραφείο για το νέο Δήμαρχο, άρα η δικαιολογία στη συνέντευξη τύπου της κυρίας Δαράκη με τον κύριο Αναστασάκο και τον κύριο Καλομοίρη δεν ευσταθεί, ότι δηλαδή ανέλαβαν 1η Σεπτέμβρη και δεν προλαβαίνουν. Όταν έχεις μπροστά σου μια τέτοια εκδήλωση και εφόσον έχεις πρόγραμμα δεν περιμένεις να δεις ποιος θα αναλάβει πρόεδρος του νομικού προσώπου για να διοργανώσεις μια εκδήλωση που τιμά την Σπάρτη παγκοσμίως. Άλλωστε ο κύριος Δήμαρχος εκεί στόχευσε στην προεκλογική περίοδο. Στην ανάδειξη παγκοσμίως της Σπάρτη». Μάλιστα στο θέμα της συνεργασίας των δυο δημοτικών αρχών είπε ότι «αν τα πεπραγμένα της παράταξης του κυρίου Βαλιώτη ήταν καλά ο κόσμος δεν θα τον κατέτασσε στην τρίτη θέση στις εκλογές». Τέλος αναφέρθηκε στην διοργάνωση που ακολουθεί. «Ας ενδιαφερθούμε από τώρα για τη διοργάνωση του Σπάρταθλον του 2020, να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε μια διαφορετική προς το καλό εικόνα. Εκτός και αν κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν το Σπάρταθλον και να το θέσουν στο περιθώριο».

Οι αιχμές και ο οξύς αντιπολιτευτικός λόγος του κ. Κουρτσούνη προκάλεσαν την αντίδραση του κυρίου Ηλία Αναστασάκου, του επί κεφαλής του Αθλητικού Οργανισμού που μίλησε για επιτυχημένη διοργάνωση και είπε χαρακτηριστικά: «Το Σπάρταθλον ήταν πετυχημένο. Θα ήθελα να σας πω, ότι δεν παίζει ρόλο τι κόσμος ήρθε στο Σπάρταθλον αλλά πόσος κόσμος το παρακολούθησε. Θα ήθελα να ξέρετε ότι μέσω των social media το παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος. Ο στόχος ο δικός μας και του Δήμαρχου είναι η προβολή της Σπάρτης. Το Σπάρταθλον όλοι το γνωρίζουμε στη Σπάρτη. Ο στόχος μας είναι η προβολή της Σπάρτης, του Σπαρτάθλου και όλων των διοργανώσεων που προϋπήρχαν αλλά και εκείνων που θα έρθουν». Στο ίδιο πνεύμα και η απάντηση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού κ. Ελένης Δαράκη που μίλησε για τη συνεργασία της σημερινής δημοτικής αρχής με την προηγούμενη. «Σε όλα τα διοικητικά συμβούλια υπάρχει συνέχεια και όχι διαχωριστικές γραμμές. Εμείς συμβουλευτήκαμε και στηριχτήκαμε πάνω σε όσα έχουν κάνει οι προηγούμενοι και χτίσαμε πάνω εκεί. Αλλά οι εντυπώσεις που έχουμε από τους συμπολίτες μας είναι ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο Σπάρταθλον ισάξιο των προηγουμένων ενδεχομένως και λίγο πιο γρήγορο, λίγο πιο καλό». Τη θέση της κυρίας Δαράκη για την καλή συνεργασία των δύο διοικήσεων στήριξε και ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Βαλιώτης.

Στη συζήτηση ξεχώρισε η στάση του δημάρχου κυρίου Πέτρου Δούκα που εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ενωτικός. «Οι πρώτοι που κρίνουν αν είχε επιτυχία ή δεν είχε επιτυχία ένας αγώνας όπως το Σπάρταθλον είναι οι ίδιοι διοργανωτές και οι αθλητές. Οι ίδιοι οι αρμόδιοι ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι. Τώρα εμείς οι ίδιοι οι Σπαρτιάτες να δυσφημίζουμε και να μιλάμε για αποτυχία κλπ, όχι μόνο δεν λέμε την αλήθεια αλλά νομίζω δυσφημίζουμε την πόλη μας και κάνουμε κακό σε όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε. Έχετε δει κανέναν στην Καλαμάτα να πει ποτέ οτιδήποτε στην Καλαμάτα ήταν αποτυχημένο, ή κανενα Καβαλιώτη ή Βολιώτη ή Τρικαλινό να κάθετε και να λέει ότι οι δικές του οι εκδηλώσεις ήταν χειρότερες από τις προηγούμενες ή από αυτές άλλων πόλεων. Πρέπει να μπούμε σε ένα mode να νιώθουμε καλύτερα για την πόλη μας και έμπρακτα να αρχίζουμε να τη διαφημίζουμε».