ΑΡΚΑΔΙΑ. Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας με τη συνεργασία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2019, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε εθελοντική δράση καθαρισμού το Σάββατο 12 Οκτωβρίου από τις 09:30πμ έως τις 12:00μμ. Σημείο συνάντησης για τους ενδιαφερόμενους εθελοντές ορίζεται το πανοραμικό σημείο του υγροτόπου Μουστού του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει από το πανοραμικό σημείο θέας της λιμνοθάλασσας του Μουστού και θα συνεχιστεί κατά μήκος του καναλιού έως την παράκτια περιοχή εκατέρωθεν της εκβολής του. Δεύτερο σημείο καθαρισμού θα είναι η περιοχή Πόρτες Μελιγούς. Η δράση θα κινηθεί νοτίως της γραμμής καντίνας-ευκάλυπτοι και κατά μήκος της παράκτιας περιοχής έως το Βόρειο Κανάλι. Στους εθελοντές θα διατεθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός (γάντια, σακούλες απορριμμάτων) και το σχετικό Ειδικό Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων της HELMEPA.

Η δράση έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών καθαρών από απορρίμματα.

Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών αποτελεί πρωτοβουλία του Ocean Conservancy, ενώ για τη χώρα μας η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA τη συντονίζει για 29η χρονιά. Η διοργάνωση της δράσης και η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης ΠΜΜΜ, πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που υλοποιεί, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον εθελοντικό καθαρισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (τηλ. 2755022021 εσωτ. 2 & 5, e-mail: info@fdparnonas.gr) και με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (τηλ. 27553 60101, e-mail: astros01@otenet.gr).