ΣΠΑΡΤΗ. Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Γ. Βλαχάκου «Οι Αετοί της Καρίτσας» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος» μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρίτσας.

Την παρουσίαση επιμελήθηκε η κυρία Μεταξία Παπαποστόλου και αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρίτσας. Για το βιβλίο μίλησε και κύριος Νίκος Κουφός. Οι λέξεις που επέλεξε ο κύριος Βλαχάκος για να απεικονίσει εκείνη την ιδιαίτερη εποχή γέμισαν την κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και σε πολλές στιγμές η φόρτιση και η συγκίνηση κατέκλυσαν τους θεατές.

Πρόκειται για το πρώτο πεζογράφημα του συγγραφέα μετά από εφτά ποιητικές συλλογές. Οι ήρωες του βιβλίου του κ. Βλαχάκου ξεχωρίζουν για την πολύπαθη ζωή τους και τον μοναδικό τρόπο του συγγραφέα να σκιαγραφεί τον χαρακτήρα αλλά και την κοψιά τους. «Δυο αδέρφια, που θύμιζαν πρόσωπα από τη μυθολογία, με κοινά χαρακτηριστικά την υπερβολική σωματική τους διάπλαση και υπερφυσική τους δύναμη, σωστοί γίγαντες, μα δυο διαφορετικοί χαρακτήρες…»

Η κάμερα του notospress βρέθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και θα σας παρουσιάσει όλο το ρεπορτάζ της εκδήλωσης.