Η Φωτογραφική Ομάδα Λακωνίας (Φ.Ο.Λ.) πραγματοποιεί την πρώτη της φωτογραφική εξόρμηση στον Πάρνωνα και στο χωριό Χρύσαφα. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου με την φωτογράφιση του χωριού καθώς και της γύρω περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Φ.Ο.Λ, δεν απαιτείτε ιδιαίτερος φωτογραφικός εξοπλισμός σε αυτή την πρώτη εκδρομή.

Η εκδρομή σύμφωνα με του διοργανωτές έχει σαν στόχο την γνωριμία των μελών και την τουριστική προβολή του χωριού. «Οι φωτογραφίες θα διατεθούν στο Δ. Σπάρτης καθώς και σε έκθεση φωτογραφίας τόσο στο χωριό , όσο και στη ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας και εκτός.

Τα Χρύσαφα είναι ημιορεινό χωριό της Λακωνίας και διοικητικά ανήκουν στο Δήμο Σπαρτιατών , χτισμένο σε υψόμετρο 550 μέτρων σε μια δυτική πλαγιά του Πάρνωνα, 15 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της Σπάρτης. Βόρεια και ανατολικά το χωριό περιβάλλεται από υψηλότερους λόφους που σκεπάζονται κυρίως με πουρνάρι.

Σε κοντινή απόσταση από τα Χρύσαφα βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Θεράπνης όπου κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες αρχαιολογικές ανασκαφές ενώ ανάλογες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες και στον οικισμό.

Στα Χρύσαφα σώζονται οι εκκλησίες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Αγίου Δημητρίου (1641), της Παναγίας της Χρυσαφίτισας (τέλη 13ου αιώνα), των Αγίων Πάντων, του Αγίου Νικολάου, ο σπηλαιώδης ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (τέλη 13ου αιώνα) καθώς και η μονή των Αγίων Τεσσαρακόντων Μαρτύρων.

Αναχώρηση στις 10:00 πμ ακριβώς το πρωί της Κυριακής από το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Σπάρτης προς το χωριό ( καλό είναι να έχετε μεριμνήσει για την μεταφορά σας). Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, απευθυνθείτε στον συντονιστή της εκδρομής Γιανναράκο Δημήτρη τηλέφωνο 6976999424 ή και στο email μας fotografikiomada@gmail.com μέχρι και την Παρασκευή 8.11.2019.»