Καλαμάτα. Ο πεζοπορικός - ορειβατικός σύλλογος «ο Ευκλής» καθάρισε και σηματοδότησε το καλντερίμι που ένωνε την Αγία Τριάδα με την Καλαμάτα. Το Καλάθι όπως λέγεται το μονοπάτι εξερευνήθηκε με πρωτοβουλία του μέλους της διοίκησης του «Ευκλή», Γεώργιου Κότση, ο οποίος κατάγεται από το Παλιό Χωριό. Αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο μονοπάτι πατήθηκε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια από τα μέλη του «Ευκλή» στις 5 Ιανουαρίου του 2020.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ο «Ευκλής» προσκαλεί όλους, στον πρώτο περίπατο στο Καλάθι, που ένωνε την Δήμιοβα, το Παλιό Χωριό, την Αγία Τριάδα με την Καλαμάτα και την περιοχή των Γιαννιτσανίκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, η διαδρομή η οποία προσφέρει μια εξαιρετική θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο ,είναι ήπια, κατηφορική, 12 χιλιομέτρων και προσιτή για όλη την οικογένεια. Η διαδρομή περιλαμβάνει μονοπάτι, χωματόδρομο και καλντερίμι. Οι περιπατητές θα συναντήσουν ένα Ιταλικό πολυβολείο και ένα πέτρινο αλώνι.

Βαθμός δυσκολίας Α΄. Ώρες πορείας διαδρομής 4:00 (+/-) με τις στάσεις.

Μετακίνηση : Με λεωφορεία. Κόστος : 8 ευρώ (μέλη, φοιτητές, παιδιά, άνεργοι με ενεργή κάρτα Ο.Α.Ε.Δ.) και 10 ευρώ (μη μέλη).

Ραντεβού εκκίνησης : Στις 8:30 π.μ. από τα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.)

Οδηγοί : Τσεκουράς Δημήτριος και Κων/νος Θερμός.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος) στα τηλέφωνα 27210 90627 και 6974252234 >>