Ο Τομεάρχςη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κια βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε:

"Φανερή ήταν η αγωνία του Yπουργού AA&T αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας να σώσουν, έστω τα προσχήματα, στη διήμερη συζήτηση στη Βουλή, του σ/ν για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα.
Στην ύστατη αυτή προσπάθεια διάσωσης, κανένας από τους δύο δεν αναφέρθηκε στην ουσία και την «καινοτομία» του νομοσχεδίου, αλλά προτίμησαν την εύκολη επικοινωνιακά τακτική της «αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση». Το σύνολο δε σχεδόν των ομιλητών ασχολήθηκαν με άλλα θέματα, περισσότερο τοπικά, παρά με το ίδιο το νομοσχέδιο.

Επένδυσαν στη βραχεία μνήμη των πολιτών, εστιάζοντας μόνο στο τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια και αποκρύπτοντας το τι πραγματικά και σε ποια κατάσταση ήταν η χώρα όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ποια κατάσταση τούς παραδόθηκε στη συνέχεια. Η δε προσπάθεια απολογισμού ήταν για γέλια και για κλάματα.
Οικειοποιήθηκαν το έργο που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση και ωρίμανσε επί των ημερών τους. Οι πρωτοβουλίες που ανήκουν αμιγώς στη σημερινή Κυβέρνηση, είτε εξυπηρετούν ομάδες συμφερόντων, είτε ευθέως στρέφονται σε βάρος της πλειοψηφίας των αγροτών, είτε είναι αδιάφορες, στην καλύτερη περίπτωση.
Ωστόσο, στον αγροτικό κόσμο τα προβλήματα, ειδικά μετά την εκδήλωση της πανδημίας εντείνονται, και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις".