ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγκρίνουν τις παραλίες της Μεσσηνίας με εκείνες των ελληνικών νησιών. Άλλωστε η Νότια Πελοπόννησος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το νησιώτικο καλοκαίρι καθώς συνδυάζει τα πάντα: Μαγευτικές παραλίες με ζεστά νερά, απαράμιλλη θέα στο βουνό, γραφικά παραθαλάσσια χωριά και μοναδικά ηλιοβασιλέματα.

Ποιες είναι όμως οι τρεις διάσημες, εξωτικής ομορφιάς παραλίες της που οφείλεις να γνωρίσεις; Αν έχεις μείνει μόνο στις ονομασίες στους χάνεις…

Boϊδοκοιλιά

Έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο εξωτική παραλία της Ελλάδας».
Η παραλία Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Μεσσηνίας λίγα χιλιόμετρα βόρεια από την πανέμορφη Πύλο. Είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας που εντυπωσιάζει με το ολοστρόγγυλο σχήμα της, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της.

Φονέας

Σαφώς μικρότερος από τη Bοϊδοκοιλιά και πολύ πιο «άγριος».
Η παραλία του Φονέα είναι η πιο αγαπημένη από τις λιγότερο γνωστές παραλίες της Δυτικής Μάνης, καθώς βρίσκεται καλά «κρυμμένη» στο τέλος ενός μονοπατιού, ανάμεσα στα δέντρα. Είναι ανέγγιχτη από τον τουρισμό, ουσιαστικά ανοργάνωτη (με μία μόνο καντίνα με τραπεζάκια τους θερινούς μήνες), έχει λευκό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Χαρακτηριστικό της παραλίας του Φονέα είναι ένας μεγάλος βράχος που τη που χωρίζει στα δύο και χαρίζει φυσική σκιά.

Καλογριά

Η πιο κοσμοπολίτικη παραλία της Στούπας. Ανήκει κι αυτή στη Δυτική Μάνη και απέχει 43 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας.
Ξένοι και Έλληνες κατακλύζουν την υπέροχη ακτή, που είναι στρωμένη με λευκή άμμο. Χαρακτηριστικό της παραλίας Καλογριάς είναι τα καταγάλανα, ρηχά, παγωμένα όμως, νερά, με τις υποθαλάσσιες πηγές με νερό του Ταΰγετου να τη διατηρούν πάντα καθαρή.