ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Tην 1η Ιουλίου ανοίγουν σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, οι διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με το φετινό καλοκαίρι όμως να προδιαγράφεται αβέβαιο καθώς είναι ακόμα ρευστό το πρόγραμμα των προορισμών και των αφίξεων.

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό, πως η Aegean ακυρώνει τις συνδέσεις της Καλαμάτας με Μόσχα, Παρίσι, Μιλάνο και Στοκχόλμη ενώ μόνο οι πτήσεις της εταιρίας από Λευκωσία και Κατοβίτσε της Πολωνίας θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της με τις πτήσεις από και προς Μόναχο πάντως να ξεκινούν στις 23 Ιουλίου. Οι υπόλοιπες εταιρείες αναμένεται ν΄ανακοινώσουν το νέο τους πρόγραμμα μέσα στις επόμενες ημέρες με τα δρομολόγια της γερμανικής Condor από και προς Αμβούργο, Μόναχο, Ντίσελντορφ και Φραγκφούρτη και της ιρλανδικής Ryanair από Μιλανο, Μπεργκαμο, Λονδίνο, Γκντανσκ και Βιεννη να θεωρούνται δεδομένα για τη φετινή περίοδο. Να σημειωθεί πως η έκδοση εισιτηρίων για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και για πτήσεις που αναμένεται ν΄«ανοίξουν», συνεχίζεται από διαφορες εταιρείες για Παρίσι, Αμστερνταμ, Λονδινο, Μάντσεστερ, Γενεύη και Βιεννη ενώ έχει διακοπεί μεχρι νεοτέρας η εκδοση των εισιτηρίων για τη γραμμή της Βενετίας.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης επιβεβαίωσε την ρευστότητα της κατάστασης το φετινό καλοκαίρι και μίλησε για τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και τα οποία περιλαμβάνουν συχνές απολυμάνσεις και παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο χώρο για τον υγειονομικό έλεγχο των επιβατών των πτήσεων.