ΠΑΤΡΑ. Τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επισκέφτηκε, την Τρίτη 16 Ιουνίου στο Δημαρχείο, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τον γιορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Πρόεδρο ότι καταρτίζεται, από τον Δήμο, ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός εκδηλώσεων αφιερωμένων στην επανάσταση του 1821 και την πορεία της πόλης μας μέχρι σήμερα.
Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος έδωσε στην Πρόεδρο επιτραπέζιο ημερολόγιο που καταγράφει γεγονότα και στιγμές από την επανάσταση του 1821 στην Πάτρα και στην Αχαΐα, το λεύκωμα Χαρτών Μνήμες Πάτρα 1831-1943 καθώς επίσης και το λεύκωμα που παρουσιάζει την Πάτρα πριν από μισό αιώνα με το φακό του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αναστασίου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Θανάσης Κανταρτζής, τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής κ.κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ και Νικόλαος Κανελλόπουλος καθηγητής Ιόνιου Πανεπιστημίου και ο εντεταλμένος σύμβουλος βοηθός Περιφερειάρχη κ. Ανδρέας Φίλιας.