ΕΛΛΑΔΑ. Εντελώς διαφορετικό θα είναι το φετινό μουσικό καλοκαίρι, αφού η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τον τομέα του πολιτισμού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον βιώνουμε πλέον την πραγματικότητα. Ο καλλιτεχνικός χώρος εν γένει αντιμέτωπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες ως προς την επιβίωσή του, καθώς τα θεάματα προϋποθέτουν πλήθος κόσμου και ο συνωστισμός αποτελεί αναπόφευκτη παράμετρο, με τους διοργανωτές και τους καλλιτέχνες να βρίσκονται σε δεινή θέση αυτή την περίοδο και το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των συναυλιών ακυρώθηκε για φέτος, θα πραγματοποιηθούν κάποιες μουσικές παραστάσεις και lives, με την τήρηση - πάντα - των υγειονομικών κανόνων. Ενδεικτικά, θα πρέπει να τηρούνται: όριο πληρότητας 40% στους συναυλιακούς χώρους, πραγματοποίηση εκδηλώσεων με καθήμενο κοινό, 3 μέτρα απόσταση από την πρώτη σειρά των καθισμάτων, απόσταση 1,5 μέτρου σε περίπτωση που το κοινό είναι όρθιο, αλλά και ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου και εξόδου του κόσμου.


Ηρώδειο - NDP PHOTO AGENCY - THOMAS DASKALAKIS

Η συναυλιακή εμπειρία θα είναι αλλιώτικη φέτος, χωρίς αμφιβολία, αλλά το μουσικόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά αγαπημένους του καλλιτέχνες και όμορφα μουσικά projects, σε διάφορους χώρους της Αθήνας. Υπάρχουν αρκετές επιλογές που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών, τα οποία ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα, και το News 24/7 παρουσιάζει μερικές από αυτές, με την ευχή η επόμενη χρονιά να μας βρει μακριά από τον κίνδυνο και πιο κοντά τον έναν στον άλλον σε κάποια συναυλία.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Συναυλία - αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο Ηρώδειο

Το φετινό φεστιβαλικό καλοκαίρι στο Ηρώδειο ξεκινά με μία μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στη θεατρική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου με τίτλο "Τους προβολείς στήσε". Στη συναυλία την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Ιουλίου, θα ακούσουμε αυτά τα τραγούδια που έντυσαν μοναδικά παραστάσεις, αλλά και ξεπέρασαν τα όρια του θεάτρου και έγιναν γνωστές επιτυχίες. Τη μουσική διεύθυνση της ξεχωριστής βραδιάς θα έχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος που ο Θάνος Μικρούτσικος τον αποκαλούσε alterego του. Θα τραγουδήσουν ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ ανάμεσα στις νότες, κείμενα θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.


Ο Θάνος Μικρούτσικος επί σκηνής. NDP PHOTO AGENCY

Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ο δημοφιλής ερμηνευτής και συνθέτης χτίζει ένα ηχητικό σύμπαν μέσα στο οποίο ξεδιπλώνεται ο ατμοσφαιρικός κόσμος της "Φόνισσας του Παπαδιαμάντη" την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουλίου. Στο πρώτο μέρος της παράστασης μελοποιούνται τα δύο τελευταία κεφάλαια της αριστουργηματικής νουβέλας, ενώ στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν, με βάση την τεχνική του live looping, νέες ενορχηστρώσεις γνωστών τραγουδιών του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Μόνικα στο Ηρώδειο

Το Ηρώδειο θα στολιστεί τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Ιουλίου με τα χρώματα ενός όμορφου ελληνικού κήπου σε μια μοναδική συναυλία, στην οποία η Μόνικα θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, το νέο της ελληνόφωνο άλμπουμ, έναν δίσκο που ετοίμαζε η ίδια για περισσότερο από δέκα χρόνια, φροντίζοντάς τον σαν μικρό κήπο.




Mihalis Kalkanis Group στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ο κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς ελλήνων μουσικών της τζαζ - και όχι μόνο. Στη συναυλία του στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου επιχειρεί και πάλι κάτι ιδιαίτερο, με καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη.

Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης στο Ηρώδειο

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό, την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Ηρώδειο, την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων", στην οποία κάνουν μια ήρεμη βόλτα σε τραγούδια-σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας των τελευταίων δεκαετιών, από τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο και τον Άκη Πάνου μέχρι τους Lost Bodies, τον Θάνο Ανεστόπουλο και τον Παύλο Παυλίδη.

Όλη η Ελλάδα - Ένας Πολιτισμός
Ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο Θησείο

Μια ξεχωριστή επετειακή συναυλία για τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, με όλους τους ερμηνευτές, θα πραγματοποιηθεί στο Θησείο, την Τετάρτη 29 Ιουλίου.Οι τέσσερις χαρισματικοί, καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι για την καλλιτεχνική τους προσφορά, ερμηνευτές, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη, επικυρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την διαχρονικότητα των μηνυμάτων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, μεταλαμπαδεύοντας το βαθύτερο νόημά τους στις νεότερες γενιές. Μαζί τους στο πιάνο, ο ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.

Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου στη Μονή Δαφνίου

Η καταξιωμένη ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι δύο εξαιρετικά μουσικά προγράμματα. Κάθε πρόγραμμα και ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι. Το πρώτο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στην Σμύρνη και τον Πειραιά, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα είναι αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στη θάλασσα την Τετάρτη 29 Ιουλίου στη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Από τις 15 Ιουλίου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα μας χαρίσει 50 μαγικές βραδιές. Έλληνες καλλιτέχνες από διάφορα μουσικά είδη θα μας χαρίσουν μοναδικές νύχτες στη γνωστή σκηνή της πόλης, παρουσιάζοντάς μας τα projects και τα τραγούδια τους, είτε όπως τα ξέρουμε τόσα χρόνια, είτε με έναν αλλιώτικο τρόπο, προσαρμοσμένο στη νέα κατάσταση.



Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Τεχνόπολη αυτή την περίοδο, περιλαμβάνει αγαπημένους μας καλλιτέχνες, καλλιτέχνες – έκπληξη, νέα σχήματα, απρόσμενες συμπράξεις, σύγχρονους ήχους, unplugged sessions, νοσταλγικές βραδιές, από pop μέχρι jazz κι από hip-hop μέχρι λαϊκό, ώστε να ανταποκρίνεται σε όλα τα μουσικά γούστα.

Οι 50 συναυλίες της Τεχνόπολης θα διακρίνονται από μια ιδιαιτερότητα, που αποδεικνύεται, όμως, χρήσιμη για το κοινό. Όλες οι μουσικές παραστάσεις της θα μεταδοθούν και σε live streaming, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον κόσμο που δεν θέλει ή δεν μπορεί να παραβρεθεί, να τις απολαύσει από το σπίτι του ή από το νησί στο οποίο θα βρίσκεται ή από κάθε γωνιά του πλανήτη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος.


Παράλληλα, ο χώρος θα τροποποιηθεί αναλόγως, ώστε να ισχύουν οι κανόνες της δημόσιας υγείας, ενώ η Τεχνόπολη σημειώνει πως για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, οι συναυλίες θα είναι αποκλειστικά για καθήμενους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 15.07 | Φωτεινή Βελεσιώτου μαζί της ο Βασίλης Προδρόμου

Πέμπτη 16.07 | Πυξ Λαξ - NOSTAΛΓΙΑ TOUR 2020

Παρασκευή 17.07 | A Tribute to Leonard Cohen με τις Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is

Σάββατο 18.07 | Active Member – 1.000 live



Κυριακή 19.07 | Λένα Πλάτωνος μαζί της η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Γιάννης Παλαμίδας και η Αθηνά Ρούτση

Δευτέρα 20.07 | Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Δήμου, Διονύσης Τσακνής & Λάκης Παπαδόπουλος μαζί τους η Ιωάννα Καβρουλάκη

Τρίτη 21.07 | Δημήτρης Μυστακίδης – Τα ρεμπέτικα της κιθάρας 2.0

Τετάρτη 22.07 | Παύλος Παυλίδης - dueto 2 live με τον Φώτη Σιώτα



Πέμπτη 23.07 | ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ with full band – Acoustic live

Παρασκευή 24.07 | 40 χρόνια Χειμερινοί Κολυμβητές

Σάββατο 25.07 | Υπόγεια Ρεύματα, Ενδελέχεια & Magic de Spell



Κυριακή 26.07 | Μιχάλης Χατζηγιάννης & Μελίνα Ασλανίδου – Εμείς οι δυο σαν ένα

Δευτέρα 27.07 | TBA

Τρίτη 28.07 | Αντώνης Μαρτσάκης - Κρήτη μητέρα τσ΄αρχοντιάς

Τετάρτη 29.07 | Ρένα Μόρφη – Η Σάμπα Τσικίτα στην Τεχνόπολη

Πέμπτη 30.07 | Katerine Duska & Leon of Athens Opening act: SneakyBlack


Παρασκευή 31.07 | Ventus Ensemble – Sun of a beach

Σάββατο 1.08 | TBA

Κυριακή 2.08 | Metal Hammer presents Rock ‘n’ Roll Children

Το Άλσος
Το Άλσος, χώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας, ένα θέατρο στην καρδιά του πράσινου πνεύμονα της πόλης, είναι έτοιμο με όλα τα μέτρα προφύλαξης και άνεσης των θεατών, να φιλοξενήσει αγαπημένους καλλιτέχνες για μοναδικά συναυλιακά καλοκαιρινά βράδια.

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ανοίγει τον κύκλο συναυλιών στο Άλσος την Δευτέρα 20 Ιουλίου. Η αγαπημένη Ελευθερία θα φέρει μαζί της όλα τα μεγάλα τραγούδια της με τα οποία έχουμε συνδυάσει τα συναυλιακά μας καλοκαίρια, αλλά και τις προσωπικές μας στιγμές, καθώς και κάποια από τα καινούρια της τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ της "Τα μεγάλα ταξίδια".

Φοίβος Δεληβοριάς

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του αποφάσισαν πέρσι να τελειώσουν πανηγυρικά την "Ταράτσα", όμως, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι αντί για θα τέλειωνε ο κόσμος, όπως ως τώρα τον ξέρουμε. Έτσι, η "Ταράτσα του Φοίβου" μεταφέρεται για 9 μόνο παραστάσεις στο Άλσος, ξεκινώντας από την Πέμπτη 23 Ιουλίου και για κάθε Πέμπτη. Με εκλεκτούς καλεσμένους από διάφορες γειτονιές του ελληνικού μουσικού γίγνεσθαι και με τιμητική συμμετοχή του εθνικού μας Γιακουμή.


Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Το Βεάκειο θέατρο ανοίγει τις πύλες του και αποτελεί κι αυτό το καλοκαίρι, σημαντικό πολιτιστικό πόλο έλξης για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή.

Γιάννης Κότσιρας

O Γιάννης Κότσιρας μαζί με τους φίλους του, τη Δήμητρα Μπουλούζου και μια παρέα εξαιρετικών μουσικών, κόντρα στο «γκρίζο» της εποχής, θα φέρουν χρώμα το Σάββατο 11 Ιουλίου στο Βεάκειο Θέατρο με το κέφι, το μεράκι τους και πολλά αγαπημένα τραγούδια, παλιά, νεότερα, αλλά και εμπνευσμένες διασκευές.


Ευανθία Ρεμπούτσικα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Περρής

Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους, με τίτλο "Σταθερά στα όνειρα", οι αγαπημένοι καλλιτέχνες Ευανθία Ρεμπούτσικα, Λίνα Νικολακοπούλου και Γιώργος Περρής ξεκινούν την κοινή καλοκαιρινή τους περιοδεία, με πρώτο σταθμό το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Μίλτος Πασχαλίδης

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός κατηφορίζει στον Πειραιά για το ετήσιο ραντεβού στο όμορφο θέατρο του μεγάλου λιμανιού. 25 χρόνια πορείας με μεγάλες συναυλίες, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, 13 πετυχημένους δίσκους, σημαντικές συνεργασίες. Όλα με το προσωπικό του στίγμα, την πετυχημένη ισορροπία μεταξύ ροκ και παραδοσιακής μουσικής και την χαρακτηριστική επικοινωνία με το κοινό την Τετάρτη 22 Ιουλίου.


Κώστας Μακεδόνας

Ο Κώστας Μακεδόνας επιστρέφει, μετά από τρία χρόνια, σε έναν από τους πιο αγαπημένους του συναυλιακούς χώρους, το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, για να μας χαρίσει μία από τις ομορφότερες μουσικές βραδιές του καλοκαιριού τη Δευτέρα 27 Ιουλίου. Μαζί του η Αφροδίτη Χατζημηνά κι έξι εξαιρετικοί μουσικοί.

Μιχάλης Ρακιντζής

Καλλιτεχνική "αντίσταση" ενάντια στις δύσκολες μέρες του κορονοϊου φαίνεται ότι θα είναι η συναυλία του Μιχάλη Ρακιντζή στο Βεάκειο την Τρίτη 28 Ιουλίου. Ο ίδιος ήρθε κοντά με τον "παλιό του εαυτό" και με αυτή την συναυλία που θα περιέχει όλες τις αγαπημένες μας επιτυχίες αλλά και το νέο του τραγούδι "Ο παλιός μου εαυτός", θα μας θυμίσει τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια μας.



Gazarte - Ταράτσα
Gadjo Dilo

Από την Πέμπτη 18 Ιουνίου και για κάθε Πέμπτη, οι αγαπημένοι Gadjo Dilo θα βρίσκονται στην ανανεωμένη ταράτσα του Gazarte, ξεκινώντας μία σειρά από live sessions που θα ξεσηκώσουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες, με gypsy jazz διάθεση και άρωμα Ελλάδας.

Blend Mishkin, SugahSpank!, BnC The Disco Vampire

Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά, o Blend Mishkin και η Sugahspank, εν μέσω καραντίνας, έγραψαν οκτώ νέα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σε ένα άλμπουμ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Με αφορμή αυτή την επανένωση, οι δύο τους αλλά και ο χαρισματικός Mc BNC The Disco Vampire, θα συναντηθούν στην ταράτσα του Gazarte την Τετάρτη 1η Ιουλίου.

Irene Skylakaki

Μετά από αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός Irene Skylakaki επέστρεψε εδώ και λίγους μήνες στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για ένα ιδιαίτερα ατμοφαιρικό live session με το trio project της, στην Ταράτσα του Gazarte, την Τετάρτη 8 Ιουλίου.

Μεμονωμένες εκδηλώσεις
Δημήτρης Σαμόλης στον Μπλε Παπαγάλο

Ο Δημήτρης Σαμόλης για πρώτη φορά στον Μπλε Παπαγάλο μας προσκαλεί την Τετάρτη 1η Ιουλίου σε ένα άκρως καλοκαιρινό live παρουσιάζοντας τα κομμάτια του νέου του δίσκου "Πινόκιο", καθώς και παλιότερα τραγούδια του και απρόσμενες διασκευές. Ο ξεχωριστός τραγουδοποιός και ηθοποιός αφήνει για λίγο τα γυρίσματα στις Άγριες Μέλισσες και μας παρασύρει στο δικό του αισιόδοξο μουσικό σύμπαν.



Άννα Βίσση στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία της Άννας Βίσση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Urban Athens Festival 2 στο Terra Vibe

Σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους του φόβου και της αβεβαιότητας που αυτόν τον καιρό κυριαρχεί, το Urban Athens Festival 2 θέλει να φέρει μια μελωδία αισιοδοξίας σε όσους αγαπούν τη μουσική και τις ζωντανές εμφανίσεις με τη διοργάνωση φεστιβάλ, τηρώντας πάντα τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης κοινού, μουσικών και εργαζομένων. Και θα το κάνει με τους ΠΥΞ ΛΑΞ (+ guests) την Παρασκευή 7 Αυγούστου και τους VILLAGERS OF IOANNINA CITY, ROTTING CHRIST, PLANET OF ZEUS και άλλους το Σάββατο 8 Αυγούστου.