Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

ΜΑΓΟΥΛΑ. Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος τελέστηκε ο εσπερινός. Γιορτάζει το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης καθώς μέσα στο ίδρυμα υπάρχει και λειτουργεί Ναός του Αγίου που κάθε χρόνο τιμάμε τη μνήμη του στις 27 Ιουλίου.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στον εσπερινό, πλήθος ιερέων και πλήθος τοπικών αρχόντων. Στον εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ κ Ευστάθιος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης μας Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Τσάλτας πληρέστατα. Μίλησε για τον Άγιο Παντελεήμονα ο οποίος ήταν γιος χριστιανής μητέρας και ειδωλολάτρη πατέρα, έγινε και αυτός με τη σειρά του χριστιανός ακολουθώντας το παράδειγμα του γιου του. Μίλησε για την σωστή ανατροφή των παιδιών όπου οι γονείς σήμερα τους προσφέρουν τα πάντα και τους βάζουν υψηλούς στόχους εκτός από τον σημαντικότερο στόχο, το να γίνουν άγιοι.

Τέλος μας γύρισε σαράντα χρόνια πίσω στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σπάρτης του κυρίου Ευσταθίου τονίζοντας ότι αυτός είναι 40 χρόνια δεσπότης και το Άσυλο είναι 35 ετών. Δηλαδή φέρει ανεξίτηλα την υπογραφή του καθώς είναι ο δημιουργός του. Είναι ένα Ίδρυμα πρότυπο το οποίο φιλοξενεί τους λαβωμένους αετούς μας τα άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα σε βαθύ γήρας και είναι ένα ίδρυμα αντίκαιάδας όπως χαρακτηριστικά τόνισε.


*Μαθηματικός