Σε ισχύ έως 22 Φεβρουαρίου 2021

ΜΑΝΗ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα εξάμηνο κηρύχθηκε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, ο οποίος πρόσφατα επλήγη από πυρκαγιές.

Η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των Κοινοτήτων Βαχού και Γέρμας της Δημοτικής Ενότητας Οιτύλου και των Κοινοτήτων Δροσοπηγής, Νεοχωρίου, Καρυουπόλεως,

Χωσταρίου, Σκαμνακίου και Καρβελά της Δημοτικής Ενότητας ΓυθεΙου, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών, που προέκυψαν από την δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22-08-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης του καταστροφικού φαινομένου και για 6 μήνες, ήτοι έως και 22 Φεβρουαρίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας».

Στις πληγείσες περιοχές διενεργούν ελέγχους κλιμάκια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τα οποία καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι φλόγες, τόσο σε δημόσιες υποδομές, όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως επίσης στο γεωργικό και ζωικό κεφάλαιο, αλλά και στο δασικό περιβάλλον.

Τα εν λόγω κλιμάκια είναι επιφορτισμένα με την σύνταξη εκθέσεων, οι οποίες θα πρέπει να παραδοθούν στο γραφείο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ.