Οι κάτοικοι των Αμυκλών βεβαιώθηκαν από τα πλέον αρμόδια χείλη πως δεν θα δημιουργηθεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην κοινότητά τους...

ΑΜΥΚΛΕΣ. Σύσκεψη που εξελίχτηκε σε ανοιχτή συγκέντρωση είχαμε την Κυριακή, 27/9, στο προαύλιο χώρο του κοινοτικού καταστήματος των Αμυκλών. Οι κάτοικοι της κοινότητας ενίστανται στην πιθανότητα δημιουργίας στην περιοχή τους ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) καθώς ιδιόκτητη έκταση 4,5 στρεμμάτων προσφερόταν από τον κάτοχό της για αυτή τη χρήση.
Στη σύσκεψη κλήθηκαν και πήραν μέρος ο κ. Στ. Αργειτάκος ως εκπρόσωπος του ΦΟΔΣΑ, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Γεωρ. Δεδεδήμου, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρ. Κανακάκος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καπονικολός.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι κάτοικοι εξέφρασαν τον φόβο και την αγανάκτησή τους για περαιτέρω υποβάθμιση της κοινότητάς τους ύστερα και από τα έντονα προβλήματα που δημιουργεί η συμβίωσή τους με ομάδες Ρομά.
Τέθηκε το ζήτημα της προστασίας του ταλαιπωρημένου αρχαιολογικού χώρου του Βαφειού καθώς και του φημισμένου Ιερού του Αμυκλαίου Απόλλωνος από την εικόνα που θα δημιουργούσε η γειτνίασή του με ένα Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Από τα πλέον αρμόδια χείλη των παρόντων δόθηκε η διαβεβαίωση πως η αμφιλεγόμενη έκταση δεν πληροί τις προϋποθέσεις επιλογής και πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δημιουργηθεί ΣΜΑ εντός των ορίων της Τ.Κ. Αμυκλών.
"Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν" λένε, όμως οι κάτοικοι της περιοχής θα βρίσκονται σε επιφυλακή για να αποφύγουν οποιαδήποτε δυσάρεστη έκπληξη! Δ.Π.