Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές λόγω του μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων στη νέα εθνική Οδό Πατρών – Πύργου είναι εξαιρετικά δυσβάσταχτο!

  • 60 νεκροί
  • 17 σακατεμένοι
  • 171 τραυματίες
  • 100άδες δυστυχισμένοι
  • 1000άδες αγανακτισμένοι

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Εθνική οδός Πάτρα – Πύργος. Ένα οδικό δίκτυο κυριολεκτικά ματωμένο. Δεξιά και αριστερά ίσως και εκατοντάδες τα εικονοστάσια για όσους έφυγαν και για όσους σώθηκαν σε πολλές εκατοντάδες τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα.

Ο νέος οδικός άξονας ο οποίος θα συνδέει από το 2025 την πόλη της Πάτρας με τον Πύργο αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές λόγω του μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων στη νέα εθνική Οδό Πατρών – Πύργου είναι εξαιρετικά δυσβάσταχτο, δεδομένου ότι χάνονται περίπου 12 ζωές κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας από το 2015 έως το τέλος Αυγούστου του 2020, στην Πατρών – Πύργου έχουν σημειωθεί 129 τροχαία δυστυχήματα, με 51 εξ αυτών να είναι θανατηφόρα. Ο μακάβριος απολογισμός είναι 60 νεκροί και 17 σοβαρά τραυματίες, ενώ ο αριθμός των ελαφρά τραυματισμένων ανέρχεται σε 171.

Ειδήσεις σήμερα:

Όταν το BBC αναρωτήθηκε για τα Αντικύθηρα, η απάντηση ήταν αποστομωτική!

Δήμαρχος Πύργου: «Ο Πύργος πεθαίνει, γιατί κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…»

Νεκρός 72χρονος ψαροντουφεκάς στον Αρχάγγελο Λακωνίας

Επιτέλους! Γνωρίσαμε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μίλησε για όλους και για όλα! (video)

Οι Ιταλοί υπό τον φόβο νέου lockdown στοκάρουν περσινό ελληνικό ελαιόλαδο