30 Σπαρτιάτισσες ενώνουν δυνάμεις για ένα δυναμικό αύριο στο επιχειρείν της Λακωνίας

ΣΠΑΡΤΗ. Ενα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και δημιουργικότητας της περιοχής της Σπάρτης και ευρύτερα της Λακωνίας έγινε πριν απο λίγες μέρες με την δημιουργία του πρώτου cluster ICC WOMEN HELLAS SPARTA , εκτός Αθηνών.

30 Γυναίκες, ιδιοκτήτριες μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, καθώς και γυναίκες από το χώρο των νομικών, της επιστήμης, της τέχνης και του αγροτικού τομέα της περιοχής μας συναντήθηκαν με την Μαρίνα - Οφλούδη Γιαβρόγλου (πρόεδρο ICC WOMEN HELLAS), τον Πρόεδρο του ICC HELLAS - Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, την Ειρήνη Νικολοπούλου (Δημοσιογράφο και υπεύθυνη επικοινωνίας του ICC) την Ελένη Γιαννοπούλου (Δικηγόρο) , την Μαριλένα Καλλιτσάντση (υπεύθυνη cluster πολιτισμού ), την Νάσια Φάγκρα ( υποτομεάρχη ΔΕΗ ).

Στόχος να ξεκινήσουν επίσημα οι δράσεις του cluster της Λακωνίας γιά την ενεργοποίηση των γυναικών που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν , να ενδυναμώσουν το προφίλ τους και να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες στην ανάδειξη της επιχειρηματικότητας.

«Το πρώτο βήμα έγινε και Ξεκινάμε δυναμικά να οργανωθούμε και δραστηριοποιηθούμε τόσο σε τοπικό επίπεδο, καθώς και σε επίπεδο ICC WOMEN HELLAS, ώστε να εντοπίσουμε τις ανάγκες μας, να βρούμε λύσεις, να ανταλλάξουμε απόψεις και να αλληλομεταδώσουμε γνώσεις με σκοπό την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και δημιουργικότητας της περιοχής μας. Είμαστε ανοιχτές στην προσέγγιση και ένταξη όλων των γυναικών της Λακωνίας!

Στην Λακωνία με κέντρο τη Σπάρτη, μία μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας ξεχωρίζουν δυναμικές γυναίκες, οι οποίες εργάζονται και κινούν τα επιχειρηματικά, πολιτισμικά, επιστημονικά, αγροτικά και νομικά νήματα της περιοχής.

Ευχαριστούμε τους προέδρους κ. Πέτρο Δούκα και Μαρίνα Γιαβρόγλου για την ιδέα και τη στήριξη του cluster Λακωνίας», τόνισε η Αιμιλία Ρηγάκου, Χημικός-Υπ.Δρ Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ & Συντονίστρια του ICC WOMEN HELLAS-cluster of Sparta and Lakonia»

Η πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS κυρία Μαρίνα Γιαβρόγλου υπογράμμισε : «Με υπερηφάνια μοιράζομαι σήμερα την συγκίνηση της διεύρυνσης μας σε όλη την Ελλάδα, εκκινώντας από Την Πελοπόννησο και το νοτιότερο άκρο της, μεγαλώνοντας την “οικογένειά”μας με γυναίκες που έλκουν την καταγωγή από τις δυνατές Αρχαίες Σπαρτιάτισσες.

Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε , οι γυναίκες όλης της Ελλάδας , θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να θεμελιώσουμε οριστικά την ισοτιμία στο επιχειρείν και να προετοιμάσουμε τις γυναίκες επιχειρηματίες του αύριο , σε όλους τους τομείς ».

Ο δήμαρχος Σπάρτης και Πρόεδρος του ICC HELLAS Πέτρος Δούκας ανέφερε: «Υποδέχομαι με χαρά και αίσθημα ευθύνης τις συντοπίτισσες , φίλες Σπαρτιάτισσες και τις καλώ να αξιοποιήσουν το τεράστιο επιχειρηματικό δίκτυο και την μεγάλη εμπειρία των μελών μας σε όλο τον κόσμο »

H υπεύθυνη επικοινωνίας Ειρήνη Νικολόπουλου ζήτησε από τα τις νέες φίλες και τα μέλη του ICC WOMEN Σπάρτης να ακολουθήσουν τα social media και να ενταχθούν αναλόγως των φιλοδοξιών και των προσωπικών στόχων της κάθε μιας στα παρακάτω clusters : επιχειρηματικό , οικονομικό χρηματοοικονομικά - επενδύσεις , νομικό - δικαστικό , τουρισμού , αγροτικό , πολιτισμού & τεχνών , απόδημου ελληνισμού , εταιρικής κοινωνική ευθύνης - αλληλεγγύης , κλιματικής αλλαγής περιβάλλοντοςπράσινης οικονομίας , εκπαίδευσης νέων τεχνολογιών , πληροφορικής , youth ICC WOMEN HELLAS .

Στο ICC WOMEN HELLAS Επίτιμα μέλη είναι οι :

Πριγκήπισσα Αικατερίνη της Σερβίας : φιλάνθρωπος & Πρόεδρος του LIFELINE HELLAS

Άννα Διαμαντοπούλου :πρώην υπουργός Παιδείας εκ των ιδρυτών των think tanks “Friends of Europe” & “Notre Europe “

Μάρα Καρέτσου :Πολυβραβευμένη καλλιτέχνης - γλύπτρια διεθνούς ακτινοβολίας

Λούκα Κατσέλη :πρώην Υπουργός Οικονομικών,τελευταία δημιούργησε για την προώθηση επενδυτικών πρωτοβουλιών

το Match2invest

Νέλλη Κάτσου : μέλος & πρώην CEO της Pharmathen , κορυφαίας φαρμακευτικής εταιρείας σε ολη την Ευρώπη

Όλγα Κεφαλογιάννη :πρώην υπουργός - έχει εκλεγεί τρεις φορές πρώτη σε ψήφους βουλευτής της Α Αθηνών με τη ΝΔ

Ρόδη Κράτσα : Περιφερειάρχης Ιονίων , πρώην ευρωβουλευτής και η πρώτη Ελληνίδα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δόμνα Μιχαηλίδου : Υφυπουργός Εργασίας

Μιράντα Ξαφά : Διεθνής καταξιωμένη Οικονομολόγος

Χριστίνα Σακελλαρίδη :Πρόεδρος του Πανελληνίου συνδέσμου εξαγωγέων και μεγάλη προσωπικότητα της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Οι Ambassadors του ICC WOMEN HELLAS είναι :

Τουρισμού :Αντζελα Γκερέκου

Ισότητας :Ελίζα Βόζενμπεργκ

Digital Era : Ευα Καϊλή