Θα ζωντανέψει στη μικρή οθόνη το νέο βιβλίο - ύμνο στη χώρα μας «Οι Καρτ Ποστάλ»

ΕΛΛΑΔΑ. Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος με τη σειρά - διαμάντι στο Open «Το κόκκινο ποτάμι» καθήλωσε τους τηλεθεατές προκαλώντας ρίγος και συγκίνηση με τη Γενοκτονία των Ποντίων, δεν βάζει πλώρη μόνο για μια νέα σειρά εποχής, που θα έχει σημείο αναφοράς την Επανάσταση του 1821 (για το εν λόγω πρότζεκτ ενδιαφέρονται ήδη το Open και η ΕΡΤ), αλλά και για ακόμη ένα σίριαλ στη δημόσια τηλεόραση.

Ο μετρ των τηλεοπτικών επιτυχιών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα συνεργαστεί με τη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία μας έχει δώσει μέσα από την πένα της την υπερπαραγωγή «Το νησί» με θέμα το δράμα των λεπρών της Σπιναλόγκας.

Η διάσημη συγγραφέας, η οποία πριν από έναν μήνα πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα και έλαβε το ελληνικό της διαβατήριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα δει να ζωντανεύει με την αρωγή του Μανούσου Μανουσάκη το νέο μυθιστόρημά της, με τίτλο «Οι καρτ ποστάλ».

Το βιβλίο το έγραψε στο Λονδίνο και είναι ένα ταξίδι στην Ελλάδα τού σήμερα μέσα από την αφήγηση ενός ταξιδιώτη. Πρόκειται πραγματικά για έναν ύμνο στη χώρα μας που θα μαγνητίσει το κοινό.

Η ηρωίδα της, η Ελι, μια νεαρή Αγγλίδα η οποία ζει στο Λονδίνο και εργάζεται στο διαφημιστικό τμήμα ενός περιοδικού, λαμβάνει αμέτρητες καρτ ποστάλ που της στέλνει ένας άγνωστος αποστολέας. Για έξι ολόκληρους μήνες λαμβάνει κάρτες από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας: Μεθώνη, Μυστράς, Μονεμβασιά, Ναύπλιο, Μετέωρα… Τις κοιτάζει με τις ώρες και δεν σταματά να σκέφτεται τα όμορφα τοπία, τα φωτεινά χρώματα, το φως του ήλιου που βλέπει στις κάρτες.

«Άραγε υπήρχαν στ’ αλήθεια αυτά τα μέρη;» αναρωτιέται η νεαρή από το μουντό Λονδίνο, όπου ζει μια συνηθισμένη, σχεδόν βαρετή ζωή, προτού πάρει τη μεγάλη απόφαση να ταξιδέψει για να γνωρίσει τη χώρα που την κάνει να ονειρεύεται. Οδηγός της στο ταξίδι θα είναι οι σημειώσεις και οι ιστορίες του άγνωστου αποστολέα.

Μέσα από την περιπλάνησή της ξεδιπλώνεται μια ολόκληρη χώρα: η ιστορία, η μυθολογία, τα ήθη και τα έθιμα, η οικονομία, η σημερινή κρίση, η δύσκολη καθημερινότητα, η αγάπη, η φιλοξενία, η ζεστασιά.