ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Στην προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο Ελαφονήσου, για τον εμπλουτισμό, την ποιοτική αναβάθμιση και οργάνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παρελήφθησαν 200 νέα βιβλία, δωρεά της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ελαφονήσου, «...Θερμές ευχαριστίες προς την κα. Μανάκου, υπεύθυνη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημά μας. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε έτσι ώστε η πανδημία να μας φέρει πιο κοντά στο βιβλίο και τις αξίες του και η βιβλιοθήκη μας να γίνει μια πλούσια και δημιουργική πηγή γνώσης. Στην εποχή του κορονοϊού οι Ελαφονησιώτες έχουν την ευκαιρία να δανειστούν και να απολαύσουν στο σπίτι τους λογοτεχνικά, επιστημονικά και ιστορικά βιβλία».

Τα νέα βιβλία θα είναι διαθέσιμα για το κοινό από 10 Δεκέμβρη και μετά.

Μπορείτε να δείτε το συνοπτικό κατάλογο με το νέο υλικό της βιβλιοθήκης ΕΔΩ και να εντοπίσετε με ευκολία το περιεχόμενο του ενδιαφέροντος σας.

https://elafonisos.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/new_books.pdf

Επιπλέον, για τα παιδιά, σε μια προσπάθεια να δοθούν κίνητρα και να μετατραπεί με δική τους συμμετοχή η βιβλιοθήκη σε κέντρο μελέτης και ανταλλαγής ιδεών, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός όπου θα βραβευτεί, 1 παιδί από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα που θα διαβάσει κάποιο βιβλίο και θα το παρουσιάσει διαδικτυακά στους συμμαθητές του, οι οποίοι θα αναδείξουν και τον νικητή.

Υπεύθυνος για την αναβάθμιση και την λειτουργία της βιβλιοθήκης είναι η Αντιδήμαρχος Μέντη Κατερίνα τηλ. 6972570283 και ο υπάλληλος του Δήμου, Δημήτρης Καραβασίλης, τηλ. 6980221821.

Με αυτούς, θα μπορείτε να επικοινωνείτε από Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00.

Με γνώμονα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών και εργαζόμενων, όλα τα βιβλία που θα επιστρέφονται θα παραμένουν σε ξεχωριστό χώρο απομόνωσης για 3 ημέρες.