Αν μπορούσε θα τους έδινε τις 2 από τις 7 ψυχές του…

ΑΣΤΡΟΣ. Άκρως συγκινητική ιστορία. Ένα γατάκι ζει στο κοιμητήριο του Παραλίου Άστρους από τότε που πέθαναν οι ιδιοκτήτες του. Για το "γατάκι του κυρ Αντώνη" μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σε απευθείας σύνδεση ο ιερέας της κωμόπολης π. Σταύρος Δελημανώλης, συγκινώντας τους συντελεστές της εκπομπής και τους τηλεθεατές.

Σύμφωνα με τον Παπασταύρο οι δύο ηλικιωμένοι που είχαν υιοθετήσει το γατάκι οι αείμνηστοι «κυρ Αντώνης» και «κυρα Γιώτα» Ντούρου απεβίωσαν την άνοιξη του 2020, με διαφορά ενός περίπου μήνα μεταξύ τους. Πρώτα έφυγε η κυρα Γιώτα και μετά ο κυρ Αντώνης. Επειδή το ηλικιωμένο ζευγάρι δεν είχε παιδιά και άμεσους απογόνους, το γατάκι έμεινε μόνο του μετά τον θάνατό τους με αποτέλεσμα να τους αναζητήσει και να ανακαλύψει το σημείο στο οποίο «βρίσκονταν» πλέον οι πρώην ιδιοκτήτες τους. Έκτοτε εγκαταστάθηκε στο μνήμα τους ενώ εδώ και μήνες τριγυρίζει και μέσα στο νεκροταφείο!

Όπως είπε ο ιερέας, πριν από τρεις μήνες όταν πήγε να τελέσει τρισάγιο στον τάφο των γερόντων, μια κυρία με τον σύζυγό της - φιλοι του ζευγαριού - αναγνώρισε το γατάκι που βρισκόταν δίπλα τους στον τάφο, το πήρε αγκαλιά και με δάκρυα στα μάτια είπε στο ιερέα ότι πρόκειται για «το γατάκι του κυρ Αντώνη».

Εκτοτε ο Παπασταύρος έχει φροντίσει να έχει συνεχώς νερό και τροφή ενώ πρόσφατα του έφτιαξαν κι ένα μικρό σπιτάκι μέσα στο κοιμητήριο για να προστατεύεται. Το γατάκι είναι πολύ ήμερο και κάθεται να το χαϊδεύει και να το αγκαλιάσει όποιος θέλει.

Είναι σίγουρο ότι μπορούσε θα χάριζε τις δύο από τις 7 ψυχές του για να ξαναβρεθεί στην αγκαλιά του «κυρ Αντώνη» και της «κυρα Γιώτας».

Πηγή :astrosnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Άνοιξε η γη και τον κατάπιε;» Συναγερμός στη Μεσσηνία!

Ο δρόμος που έφθασε στην... Κομισιόν αλλά όχι και στην Πελοπόννησο!

Σοκ στην παραλιακή Πατρών. Τροχαίο με τραυματισμό

Συνεχίζουν να καταθέτουν οι μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη για το βιασμό της ανήλικης στη Μάνη