ΠΑΤΡΑ. «Η Ώρα Πατρών» συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας που οργάνωσε η πρόεδρος κ. Κουρή, για κατατεθούν προτάσεις το σχέδιο δράσης του 2021.

Όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση «από την τηλεδιάσκεψη απουσίαζαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης καταδεικνύοντας ότι για αυτούς το καρναβάλι αποτελεί ένα γεγονός προς διεκπεραίωση».

«Η Ώρα Πατρών» σημειώνει:

«Αναρωτηθήκαμε πως θα τεθεί σε εφαρμογή ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός για τις εκδηλώσεις του διαστήματος από τις 17/1 έως τις 14/3/21. Τονίσαμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία διαβούλευση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους δημιουργούς του καρναβαλιού πληρώματα, φορείς της πόλης, «άστεγες» καρναβαλικές συλλογικότητες και συλλόγους γονέων.

Η κ. Κουρή σχεδιάζει ως να ζει σε άλλο πλανήτη χωρίς να αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της πανδημίας, τις απαγορεύσεις, την οικονομική δυσπραγία και χωρίς να διαβουλεύεται με σημαντικά κύτταρα του Καρναβαλιού. Η εν λόγω συζήτηση για το «σχέδιο δράσης» μόνο ως παρωδία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η Ώρα Πατρών δεν θέλησε να νομιμοποιήσει την διαδικασία και η εκπρόσωπός μας κ. Μαρία Κουρμπανά αποχώρησε.

Εκφράζουμε την διαφωνία μας σε μια λογική κατασπατάλησης και διασκόρπισης δημοτικού χρήματος με απευθείας αναθέσεις σε «….βιντεοσκοπημένα δρώμενα, βιντεοσκοπημένες παραστάσεις, διαδικτυακά φεστιβάλ…», που ελάχιστους πιθανόν αφορούν και την καλούμε να ενισχύσει τον θεσμό δημιουργώντας δομές που απαιτούνται για το Καρναβάλι και με κυριότερη τη στέγαση των καρναβαλικών πληρωμάτων. Ας είμαστε ειλικρινείς και ακριβείς: η διαφαινόμενη αδυναμία διοργάνωσης μαζικών δρώμενων για το Καρναβάλι του ’21 είναι υποχρεωτική και αμετάκλητη εξαιτίας της υγειονομικής κατάστασης. Έτσι και αλλιώς το χαμένο καρναβάλι του ’21 μπορεί να αποδειχτεί, ως ευκαιρία για την εξέλιξη του θεσμού. Οι προτάσεις μας θα κατατεθούν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας.

Επιτέλους η κ. Κουρή ας αποκαταστήσει την επικοινωνία με τα πληρώματα και την γνωμοδοτική επιτροπή. Τα πληρώματα είναι το ζωντανό κομμάτι του Καρναβαλιού και αυτούς πρέπει να εμπιστευτούμε στον διαφορετικό σχεδιασμό ενός ιδιαίτερου και ξεχωριστού καρναβαλιού».