Ο Δήμος Μονεμβασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών στη μη κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων ή στοιχείων πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών τους, καθώς και στην αποφυγή κατάθεσης οποιουδήποτε χρηματικού ποσού

ΜΟΛΑΟΙ. Όλο και περισσότερες γίνονται το τελευταίο διάστημα οι απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης σε επαγγελματίες του Δήμου Μονεμάσιας.

Οι «εξυπνάκηδες», επιχειρούν να εξαπατήσουν τους επαγγελματίες παραγγέλνοντας υλικά ή υπηρεσίες μεγάλου κόστους, προσποιούμενοι την ιδιότητα του στελέχους του Δήμου Μονεμβασίας.

Το σενάριο έχει ως εξής:

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, «εγγυώνται» ότι το αντίτιμο θα καταβληθεί άμεσα, μέσω τραπέζης και με το πρόσχημα αυτό ζητούν τον τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία ή του καταστηματάρχη.

Στη συνέχεια οι επιτήδειοι τηλεφωνούν εκ νέου, ισχυριζόμενοι πως εκ παραδρομής κατέθεσαν πολλαπλάσιο ποσό, αξιώνοντας από τους επιχειρηματίες να τους επιστρέψουν την χρηματική διαφορά.

Ο Δήμος Μονεμβασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών στη μη κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων ή στοιχείων πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών τους, καθώς και στην αποφυγή κατάθεσης οποιουδήποτε χρηματικού ποσού.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τις οικονομικές συναλλαγές τους με αγνώστους και να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες αρχές.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύννεφο παραίσθησης! Στη φωτιά τόνοι ναρκωτικών από της αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ.

Θα επιστρέψει η αγορά του ελαιόλαδου πάνω από τα 3 ευρώ;

Τα μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο την επόμενη δεκαετία!

Κατάρρευση: 500 ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο, «ζωντανά – νεκρά»