«Δεν δικαιούστε να παραβιάζετε τον κανονισμό και να μας εμπαίζετε κύριε Νίκα και κύριε Σκαντζέ»

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με κοινή δήλωσή τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας καταγγέλλουν Περιφερειάρχη και πρόεδρο ΠεΣυΠ για παραβίαση του Κανονισμού λειτουργίας του Σώματος.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν: «Κύριε Πρόεδρε και κύριε Περιφερειάρχη, όταν εικοσιεννέα 29 περιφερειακοί σύμβουλοι σας ζητάνε με υπογραφές έκτακτο συμβούλιο για να συζητηθούν έξι (6) θέματα εκ των οποίων τα τέσσερα (4) δεν συζητούνται για μήνες και επιπλέον έχουμε συναποφασίσει ως Περιφερειακό Συμβούλιο ότι έπρεπε να συζητηθούν στο συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου, είστε υποχρεωμένοι να καλέσετε όπως ορίζει ο κανονισμός έκτακτο συμβούλιο εντός έξι (6) ημερών, δηλαδή σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.
Εσείς όμως, όχι μόνο για μια ακόμη φορά δεν εφαρμόζετε τον κανονισμό και δεν σέβεστε τις αποφάσεις αλλά, ενώ μας ζητάτε συναίνεση για να μπουν και απ’ την πλευρά του Περιφερειάρχη «δύο – τρία απλά θεματάκια μετά φυσικά από αυτά που ζητάτε» και εμείς σας δίνουμε συναίνεση , διαπιστώνουμε χθες το απόγευμα (Τρίτη 15 Δεκεμβρίου) ότι όχι μόνο δεν τηρείτε την προφορική συμφωνία αλλά βάζετε δέκα (10) πολύ σοβαρά θέματα πριν από αυτά που έχουμε ζητήσει εμείς οι εικοσιεννέα (29) με τις υπογραφές μας και το αποκορύφωμα της αναξιοπιστίας και του εμπαιγμού σας, είναι ότι στέλνετε και δεύτερη πρόσκληση όπου μιάμιση ώρα πριν την τακτική συνεδρίαση καλείτε και δεύτερη ειδική συνεδρίαση με θέμα την συζήτηση του προϋπολογισμού!!! Ε τότε, κύριε Νίκα και κύριε Σκαντζέ μας υποχρεώνετε να σας πούμε ότι είστε πλήρως αναξιόπιστοι ή όπως λέει ο λαός μας δεν έχετε «μπέσα».

Οφείλουμε όμως με λύπη να πούμε κ. Πρόεδρε και κ. Περιφερειάρχη, πως εκτός από αναξιοπιστία δείχνετε και έλλειψη σεβασμού στη Δημοκρατία. Επειδή όμως στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα Δημοκρατία και επειδή έχετε παραβιάσει πολλές φορές τον κανονισμό αλλά και μας έχετε πει ότι δεν σέβεστε ιδιαιτέρως τις αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνείτε (είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις σας «δεν θα εφαρμόσω κάτι που δεν συμφωνώ», όπως επίσης είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις του ΠεΣυΠ με τις οποίες δεν συμφωνείτε αναρτώνται μετά από βδομάδες ή και μήνες), γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε να τονίσουμε ότι το ποτήρι ξεχείλισε και οι απόψεις του Λουδοβίκου του 14ου «το κράτος είμαι εγώ» και «η καθυπόταξη του μονάρχη στο νόμο του λαού είναι υψίστη καταστροφή που μπορεί να συμβεί σε έναν ευγενή της σειράς μας», σαρώθηκαν από το διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση.

Συνεπώς οφείλει ο κάθε συνάδελφος περιφερειακός σύμβουλος να μην επιτρέψουμε να γίνει μόνιμη αυτή η συμπεριφορά που δείχνει πολιτική θρασύτητα, έλλειψη μπέσας, αντιδημοκρατική αντίληψη και απαξιώνει όλους τους συναδέλφους που δεν είναι στην παράταξη του Περιφερειάρχη, αλλά προσβάλλει και τα δημοκρατικά αισθήματα και των συναδέλφων της πλειοψηφίας, γιατί κ. Πρόεδρε και κ. Περιφερειάρχη, αν δεν υπάρχει μεταξύ μας μπέσα τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους, να δώσουμε την πρέπουσα πολιτική και θεσμική δημοκρατική απάντηση σε αυτές τις αχαρακτήριστες συμπεριφορές που μας προσβάλουν, αλλά κυρίως προσβάλουν βάναυσα τη δημοκρατία και το θεσμό.
Εδώ θα κριθεί ο κάθε συνάδελφος και κάθε συναδέλφισσα διότι όπως τονίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος «η τήρηση του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Το ίδιο προφανώς ισχύει και στην Περιφέρειά μας».