ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Με ερώτησή του προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον υπουργό Τουρισμού και τον υπουργό Εσωτερικών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εφιστά την προσοχή και παρέμβαση προκειμένου όχι μόνον να μην καταρρεύσει αλλά και να αναδειχθεί το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στον Μελιγαλά Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σωρός ερειπίων το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Μελιγαλά Μεσσηνίας»

«Σε σωρό από χαλάσματα έχει μετατραπεί, σύμφωνα με δημοσίευμα, η διώροφη νεοκλασσική κατοικία της οικογένειας Καλογερόπουλου, που είναι το αληθινό οικογενειακό-πατρικό επίθετο της Μαρίας Κάλλας. Πληροφορίες από τους ντόπιους κατοίκους αναφέρουν ότι, το εν λόγω κτήριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το ελληνικό κράτος, με κριτήριο την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που είχαν τα σπίτια του Νεοχωρίου, τον περασμένο αιώνα, ενώ έχει ήδη περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Οιχαλίας, όπου υπάγεται γεωγραφικά. Μια πινακίδα στο κέντρο της πλατείας και τα αρχικά Μ.Κ. στην είσοδο του σπιτιού, θυμίζουν, πλέον ότι, από εκεί ξεκίνησαν όλα, το 1922, για τη μεγάλη σοπράνο, η οποία μεταμορφώθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο της όπερας. Πριν δύο χρόνια, έγινε προσπάθεια να συγκεντρωθεί το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, μέσω δωρεών, για την αναστήλωση της οικίας, πράγμα, όμως, που δεν επετεύχθη. Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι, το οικοδόμημα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και έχει βρεθεί ο μειοδότης, αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η ατέρμονη γραφειοκρατία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα η αναστήλωση, επισκευή και συντήρηση της οικίας Καλλογερόπουλου, στο Νεοχώρι, του Μελιγαλά Μεσσηνίας;

2. Προτίθεσθε να συμβάλλετε στην ανάδειξη του ανωτέρω ιστορικού κτηρίου, δεδομένου ότι υπάρχει ο σχεδιασμός να μετατραπεί το εν λόγω σε πολιτιστικό κέντρο, που θα φέρει το όνομα της Μαρίας Κάλλας και όπου θα εκτίθενται προσωπικά της αντικείμενα, έτσι ώστε, αφενός, να προβληθεί τουριστικά η περιοχή, και αφετέρου, να αναδειχθεί, παράλληλα, η ελληνικότητα της μεγάλης καλλιτέχνιδας;»

Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος ο Λεωνίδας Γηργοράκος στην ΜΕΘ του Σωτηρία!

Δείτε πως κλέβει τους αρτοποιούς κύκλωμα απατεώνων. Θύμα και στο Γύθειο!

Όλες οι λεπτομέρειες για την πληρωμή των δικαιούχων των 30€/στρέμμα στο ελαιόλαδο

Η Σπαρτιάτισσα αριστούχος της ν. Αυστραλίας δίνει παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους!