Εξήγηση γιατί δεν είχαν προβλεφθεί πεζοδρόμια και γιατί υπάρχει στροφή

ΣΠΑΡΤΗ. Ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Σπάρτης εξελίσσεται μέσα από το ΕΣΠΑ και δεν είναι άλλο από το έργο κατασκευής της νέας εισόδου Σπάρτης, μέσω επέκτασης της οδού Λυκούργου και διασύνδεσής της με την Επαρχιακή οδό Σπάρτης-Γερακίου, στο ύψος του Αφυσσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress,gr το έργο θα ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί στην κυκλοφορία μετά το καλοκαίρι του 2021. Μέσα σε αυτό το διάστημα σειρά έχουν εργασίες όπως η μετατόπιση και η επέκταση του δικτύου των ομβρίων υδάτων της πόλης, η κατασκευή των προσαγωγών οδών, ο κόμβος επί της Επαρχιακής Οδού Σπάρτης - Σκούρας και οι ασφαλτικές στρώσεις κυκλοφορίας. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο η νέα γέφυρα θα περιλαμβάνει και πεζοδρόμια, δεδομένου ότι ως έργο εκτός σχεδίου πόλης δεν το προέβλεπε. Οι εργασίες προχωρούν όσο το επιτρέπουν η αρχαιολογική σκαπάνη, που δεν φαίνεται να δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα και οι καιρικές συνθήκες.

Το έργο της επέκτασης της Λυκούργου είναι συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000€.

Να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του έργου η οδός Λυκούργου θα επεκταθεί ανατολικά και μετά το ΚΤΕΛ με το πλάτος δρόμου και πεζοδρομίων που ήδη έχει και νησίδα στο μέσον των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας η οποία θα διακόπτεται πάνω στη γέφυρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει εξήγηση και σε ένα δεδομένο που προκάλεσε δεκάδες σχόλια. Ο νέος άξονας έχει στροφή. Αυτό επιβάλλεται προκειμένου να δημιουργηθεί μέτωπο – άνοιγμα στην ροή του ποταμού αλλά και λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών που πρέπει να έχει ένας οδικός άξονας που υποδέχεται την κίνηση από ένα αυτοκινητόδρομο και την οδηγεί, σχεδόν άμεσα, σε εντός σχεδίου δρόμο που μάλιστα διασταυρώνεται με άλλες δημοτικές οδούς στα πρώτα 50 μέτρα.

Χαρακτηριστικό των έργων είναι ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί τα τεχνικά στοιχεία για να γίνει επιχωμάτωση στο σημείο σύνδεσης της απόληξης σήμερα της οδού Λυκούργου με τον νέο άξονα (ΚΤΕΛ). Το έργο αυτό διασφαλίζει τις περιουσίες που εφάπτονται της οδού αφού δεν απαιτείται μεγάλο έργο επιχωμάτωσης που θα δέσμευε παραπάνω ιδιωτικές εκτάσεις. Ήδη οι ιδιοκτήτες έχουν λάβει τα ποσά των απαλλοτριώσεων για τις εκτάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες για το έργο.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Πανδημία επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή ελαιολάδου

Ερωτηματικά γύρω από το θάνατο Ρώσου μετανάστη στο Άργος

Με αργούς ρυθμούς μειώνονται τα κρούσματα στην Πελοπόννησο!

Συναγερμός! Τι σημαίνει η μετάλλαξη του κορονοϊού;