Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων του Δήμου Ευρώτα προκρίνει την προσφυγή στο ΣΤΕ, την καταγγελία στο τμήμα περιβάλλοντος της ΕΕ και την αίτηση αναστολής εργασιών, αλλά και τη συνολική ακύρωση της σύμβασης ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

ΣΚΑΛΑ. Τις έντονες αντιδράσεις πολιτών του Δήμου Ευρώτα προκαλεί η έγκριση της κυκλοφοριακής σύνδεσης εισόδου- εξόδου της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη θέση «Ξηροκάμπι» του Δήμου, η οποία και έρχεται προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δ. Ευρώτα, η εν λόγω έγκριση αφορά στην «...οριοθέτηση και σήμανση του δρόμου που θα περάσουν τα μηχανήματα για την κατασκευή του έργου, καθώς και οι σκουπιδιάρες που θα μεταφέρουν αργότερα τα σκουπίδια από όλη την Λακωνία στην περιοχή μας».

Η Επιτροπή, καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει την εισήγηση και προειδοποιεί πως αν αυτή υπερψηφιστεί θα σημάνει «την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή ολόκληρου του Δήμου Ευρώτα για τα επόμενα 30 χρόνια λειτουργίας των εγκαταστάσεων».

Η ανακοίνωσητης Επιτροπής Αγώνα:

«Την ώρα που η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε καραντίνα και ενώ όλοι οι κλάδοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, η Περιφέρεια συνεχίζει την κυβερνητική πολιτική ικανοποιώντας τις ορέξεις των ιδιωτικών ομίλων εναντία στα συμφέροντα των δημοτών!

Την Τέταρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, φέρνουν για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, την οριοθέτηση και σήμανση του δρόμου που θα περάσουν τα μηχανήματα για την κατασκευή του έργου, καθώς και οι σκουπιδιάρες που θα μεταφέρουν αργότερα τα σκουπίδια από όλη την Λακωνία στην περιοχή μας!

Η έγκριση που ζητάει η ανάδοχος, ΤΕΡΝΑ, από το δημοτικό συμβούλιο, δίνει το πράσινό φως για την έκδοση των απαραίτητων αδειών ανοικοδόμησης, που ισοδυναμεί ουσιαστικά με την έναρξη των εργασιών και τη λειτουργία της μονάδας και της χωματερής, δηλαδή με την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή ολόκληρου του δήμου Ευρώτα για τα επόμενα 30 χρόνια λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπως αναγράφεται στη σχετική σύμβαση.

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δ. Ευρώτα απαιτεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει την εν λόγω εισήγηση, ανταποκρινόμενο και στην βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων του δήμου, που είναι αντίθετοι στο έργο, αλλά και στις προηγούμενες αποφάσεις που έχει λάβει κάτω από την πίεση των κάτοικων: την καταψήφιση του έργου, την προσφυγή στο ΣΤΕ, την καταγγελία στο τμήμα περιβάλλοντος της ΕΕ και την αίτηση αναστολής εργασιών.

Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όποιος δημοτικός σύμβουλος υπερψηφίσει την σχετική άδεια καταδικάζει την περιοχή μας σε αργό περιβαλλοντικό και οικονομικό μαρασμό!!

Καλούμε τους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση και να αγωνιστούν για την ακύρωση της σύμβασης ΣΔΙΤ Πελοποννήσου».

Ειδήσεις σήμερα:

21 κρούσματα στους 7 Νομούς της Πελοποννήσου

«Δημόσιος Κίνδυνος» μεθυσμένος οδηγός στην Πάτρα διέλυσε 7 ΙΧ!

Διακίνηση ναρκωτικών και άλλα πολλά… σε χώρο προσευχής;

Αεροδρόμιο στην Ηλεία θα επαναλειτουργήσει μετά από 10 χρόνια!