ΕΛΛΑΔΑ. Καταιγιστικές εξελίξεις καταγράφονται στα μετόπισθεν των καναλιών, που σπεύδουν να γεμίσουν τη φαρέτρα τους για τη μεγάλη μάχη της prime time το 2021. Την ώρα που ο ανταγωνισμός «καίει» στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου της σεζόν και θα ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες, τα κανάλια οργανώνουν, παράλληλα, «επίθεση» για την επόμενη σεζόν που ξεκινά τον Οκτώβριο και θα έχει χαρακτηριστικά… βεντέτας.

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2020, το Mega, κάνοντας μια πρωτοφανή στα χρονικά κίνηση, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τον Ανδρέα Γεωργίου και την ομάδα του για τη νέα σειρά «Η γη της ελιάς», ενώ ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται για… επτά μήνες ακόμα στον ΣΚΑΪ με τις «8 λέξεις». Η νέα σειρά, που θα διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου στη Μάνη, θα καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της prime time, με δίωρα επεισόδια από τις 21:00 έως τις 23:00, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Το Mega δεν είναι το μόνο κανάλι που… βιάζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, o Alpha βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με την εταιρεία του Γιάννη Καραγιάννη JK Productions για τη σειρά «Σασμός».

Οπως είχε αποκαλύψει η Realnews στις 22 Νοεμβρίου, η τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη, που αφορά μια κρητική βεντέτα που οδηγεί σε ατέρμονο κύκλο αίματος, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον Alpha και με το Mega. Η πλάστιγγα γέρνει τώρα προς τον Alpha, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να οριστικοποιήσει το deal για τον «Σασμό». Η σειρά θα αντικαταστήσει την «Αγγελική», που ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν, και θα περιλαμβάνει 60λεπτα επεισόδια για 4 ή 5 φορές την εβδομάδα. Τη διασκευή του σεναρίου έχει αναλάβει ο πολύπειρος Βασίλης Σπηλιόπουλος. Το παρασκήνιο της μεταγραφής και το «άκυρο» του ΣΚΑΪ Η μεταγραφή του Α. Γεωργίου από τον ΣΚΑΪ στο Mega σημαίνει αυτόματα και το τέλος των «8 λέξεων». Ο σκηνοθέτης βρισκόταν σε συζητήσεις με το κανάλι του Φαλήρου για το ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτος κύκλος της σειράς, ενώ στο τραπέζι υπήρχε και η πρόταση για τη «Γη της ελιάς». Η ομάδα των «8 λέξεων» συζητούσε παράλληλα και με άλλα κανάλια, ενόψει της λήξης του συμβολαίου με τον ΣΚΑΪ τον Ιούνιο.

Στο σημείο αυτό το Mega κατέθεσε ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για την υλοποίηση της «Γης της ελιάς», που περιλαμβάνει υψηλό κοστολόγιο. Ο Α. Γεωργίου, μάλιστα, πραγματοποίησε τρία ραντεβού στα γραφεία του Mega μέσα στις γιορτές, ενώ στο κλείσιμο της συμφωνίας συνέβαλε και ο Κώστας Σούσουλας, ο οποίος μετακινήθηκε ήδη στο Mega, μετά από πολυετή πορεία στις σειρές του Alpha, και εσχάτως στην Green Pixel. Η ανακοίνωση της συνεργασίας του Α. Γεωργίου με το Mega έκανε έξαλλη τη διοίκηση του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, στέλεχος του ΣΚΑΪ, αμέσως μετά την ανακοίνωση, ενημέρωσε τον Α. Γεωργίου ότι «ακυρώνεται» η συνέντευξη που θα έδινε στο «After dark» του Θέμη Γεωργαντά. Το κανάλι του Φαλήρου χαρακτηρίζει «αντιδεοντολογική» τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Πληροφορίες από την άλλη πλευρά αναφέρουν ότι δέχθηκαν όλες τις αλλαγές που ζήτησε ο ΣΚΑΪ (μείωση ώρας επεισοδίων έως τις 22:15) για τις «8 λέξεις» προκειμένου να εξυπηρετηθεί το «Survivor», παρότι στο συμβόλαιό τους αναφέρεται ρητά ότι η ζώνη μετάδοσής τους είναι από τις 21:00 έως τις 23:00.