ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάρτης να εξαιρέσει το Ινστιτούτο Σπάρτης από τις επιχορηγήσεις των συλλογικών φορέων, τα μέλη του ΔΣ του Ινστιτούτου έκαναν γωστό πως, «...οι απόψεις μας περί προσφοράς και πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου διαφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις απόψεις της παρούσας δημοτικής αρχής και ως εκ τούτου είναι περιττό να επιμείνουμε σε περαιτέρω διάλογο».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου, «...Το Ινστιτούτο Σπάρτης πιστό στις απόψεις του για την ανάγκη μιας εξωστρεφούς πολιτιστικής πολιτικής , ανάλογης του μεγέθους της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης μας, θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις προσπάθειές του και θα συνεργαστεί με όσους σέβονται και εκτιμούν το έργο του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με επανειλημμένα αιτήματά μας προς τον Δήμο Σπάρτης ζητήσαμε την οικονομική στήριξη του Ινστιτούτου Σπάρτης προκειμένου να προχωρήσουμε κυρίως στην σύνταξη του φακέλου για την ανακήρυξη της Σπάρτης και των αξιών της σε στοιχείο της Παγκόσμιας Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Από σχόλιο της αρμόδιας Αντιδημάρχου Οικονομικών στον τοπικό τύπο πληροφορηθήκαμε ότι “…τα αιτήματα για επιχορήγηση προς τον Δήμο εξετάζονται με μοναδικό γνώμονα την δυνατότητα προσφοράς τους στους συμπολίτες μας, στο Δήμο Σπάρτης…”.

Κατόπιν αυτού αν η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε ότι το Ινστιτούτο Σπάρτης δεν έχει την δυνατότητα προσφοράς στους συμπολίτες μας και στο Δήμο Σπάρτης και γι’ αυτό εξαιρέθηκε από τις επιχορηγήσεις των συλλογικών φορέων, θεωρούμε ότι οι απόψεις μας περί προσφοράς και πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου διαφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις απόψεις της παρούσας δημοτικής αρχής και ως εκ τούτου είναι περιττό να επιμείνουμε σε περαιτέρω διάλογο.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης πιστό στις απόψεις του για την ανάγκη μιας εξωστρεφούς πολιτιστικής πολιτικής, ανάλογης του μεγέθους της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης μας, θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις προσπάθειές του και θα συνεργαστεί με όσους σέβονται και εκτιμούν το έργο του».

Ειδήσεις σήμερα:

Με 71 κρούσματα σήμερα η Πελοπόννησος

Πτήσεις στη Στρατόσφαιρα από το Αεροδρόμιο Σπάρτης!

Δείτε τη νέα είσοδο της Σπάρτης και τη γέφυρα του Ευρώτα από drone (video)

Εγκληματική οργάνωση στη Λακωνία στις χειροπέδες!

Κατέρρευσε κομμάτι πύργου στο Κάστρο της Μεθώνης (photos)