Διαδικτυακή ομιλία των Δημήτρη Αγγελή και Μάκη Τσίτα στα πλαίσια του Εργαστηρίου Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δωρεάν διαδικτυακών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή ομιλία των Δημήτρη Αγγελή και Μάκη Τσίτα.

Η ομιλίες θα λάβουν χώρα την Παρασκευή, 22.01.2021 και ώρα 19:00, με θέμα: «Μπροστά στην πρόκληση των ηλεκτρονικών περιοδικών για το βιβλίο».

Λίγα λόγια για τους ομιλητές

Ο Δημήτρης Αγγελής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι ποιητής και δοκιμιογράφος, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού Φρέαρ και συνδιευθυντής της ετήσιας έκδοσης «Ανθίβολα». Έχει εκδώσει έως σήμερα ποιητικές συλλογές, δοκίμια, μελέτες και διηγήματα. Έχει τιμηθεί με βραβείο μετάφρασης του Ιδρύματος Corda, με το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή του «Επέτειος» (2009), και με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή «Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου» (2016, από κοινού με το βιβλίο «Η τρίτη γενιά» της Σοφίας Κολοτούρου). Στην ισπανική γλώσσα έχουν κυκλοφορήσει το βιβλίο του «Aniversario» καθώς και η ανθολογία ποιημάτων του «Si fuera tu noche».

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων, αρχικά ως αρχισυντάκτης του περιοδικού «Περίπλους» και εν συνεχεία ως συνεκδότης και διευθυντής του περιοδικού «Index». Από το 2012 διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό «Diastixo.gr». Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έργα του έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες. Θεατρικά του έχουν ανεβεί σε διάφορες σκηνές, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και ενήλικες, έλαβε το European Union Prize for Literature (2014) και τιμήθηκε από διάφορους φορείς.

Θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα zoom και σε όσους έχουν εγγραφεί θα αποσταλεί ηλεκτρονικά ο οικείος σύνδεσμος.

Οι συμπληρωματικές εγγραφές στις διαδικτυακές εκδηλώσεις, θα μπορούν να γίνουν στο: https://forms.gle/WPiuwijoVGGCXkoF7, από 7.01.2021 έως 19.01.2021, προκειμένου επίσης να σταλεί στους ενδιαφερόμενους, ηλεκτρονικά, ο οικείος σύνδεσμος