ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Σοβαρή Η καταγγελία του Θεόδωρου (Λάκη) Νασιώτη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Καλλιμανοπούλειο Γηροκομείο και την επαναφορά των εργαζομένων που έχουν προσβληθεί με covid-19 στην εργασία τους

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Νασιώτης αναφέρει:

«Ένα θέμα που θέλω να θίξω, είναι η κατάσταση στο γηροκομείο και η επαναφορά στην εργασία ανθρώπων θετικών σε covid συμπτωματικών και ασυμπτωματικών. Από όσο γνωρίζω η επαναφορά συμπτωματικών αποκλείεται όσον αφορά τους ασυμπτωματικούς μετά από ένα δεκαήμερο θα πρέπει να υποβληθούν σε δύο διαδοχικά μοριακά τεστ για covid19 Και αν αυτά βγούνε αρνητικά τότε πλέον επανέρχονται. Σε ευπαθή περιβάλλοντα όμως όπως είναι οι κλειστές δομές (γηροκομεία -χώροι φιλοξενίας προσφύγων ) θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πότε θα επανέλθουν οι προσβληθέντες εργαζόμενοι. Το λέω αυτό και εδώ θα ήθελα τη γνώμη της κυρίας Συμεωνίδου της υπεύθυνης υγείας της περιφέρειας το όνομα της οποίας επικαλούνται για την επαναφορά στην εργασία των εργαζομένων που προσβλήθηκαν μετά από ένα δεκαήμερο και χωρίς τη διενέργεια μοριακών τεστ.

Και σαν επίλογο. Σήμερα το πρωί ανέλαβα την ευθύνη να πω σε εργαζόμενη του ιδρύματος (θετική στον covid ) να μην πάει στη δουλειά, παρόλο ότι είχε κληθεί, γιατί χθες στα πλαίσια rapid test που διενέργησα ήταν με πυρετό και βήχα. Πληροφορήθηκα ότι θα υπάρξουν κυρώσεις εναντίον της. Αν τολμήσουν να πειράξουν την εργαζόμενη του ιδρύματος για αυτό το λόγο να ξέρουν ότι τα βάζουν μαζί μου. Επειδή είμαι από τους ανθρώπους που δεν μασάνε και σε λόγια και σε έργα μία συμβουλή.

Μην πιέζετε τους εργαζόμενους που προσβλήθηκαν από τον ιό. Επαναφέρετε τους στην εργασία τους όταν πρέπει, και σεβαστείτε τους γέροντες που νοσηλεύετε»