ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Λακωνίας Μιχάλης Σταματάκος, από την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη κατέθεσε επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σχετικά με τη ρύπανση του Ευρώτα. Ζητά άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση όπως αναφέρει «του περιβαλλοντολογικού εγκλήματος»

«Ως κάτοικος του Έλους του Δήμου Ευρώτα κάθε χρόνο είμαι παρατηρητής μαζί με όλους τους παράκτιους συμπολίτες μου στην εμφανή́ ρύπανση του ιστορικού́ ποταμού́ της Λακωνίας. Ο Ευρώτας γεμίζει κατσίγαρο. Ο κατσίγαρος είναι ιδιαίτερα τοξικός για τη χλωρίδα και την πανίδα του οικοσυστήματος καθώς επίσης και ρυπαντής του υδροφόρου ορίζοντα. Η ρύπανση του Ευρώτα με κατάληξη στη θάλασσα συνεχίζει να προκαλεί καταστροφή́ της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, έντονη δυσοσμία (βούρκος) στο χωριό́ Έλος, πρόβλημα στους λουόμενους της Κυανής Ακτής Έλους, πρόβλημα στην άρδευση των καλλιεργειών. Προκαλώ και προσκαλώ τον οποιοδήποτε και όποτε θέλει απο τη γέφυρα της Σκάλας ως τις εκβολές του ποταμού́ μετά τον καθαρισμό́ της κοίτης, να απολαύσει το θέαμα και να μας πει αν θα ήθελε η οικογένεια του να ζει σε αυτή́ την ντροπή́.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

• Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος;

• Υπάρχουν αυτοψίες στην περιοχή με σχετικές μετρήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας;

• Ποια τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων; Έχουν επιβληθεί αντίστοιχα πρόστιμα;

• Έχει εντοπιστεί η εστία μόλυνσης;

• Ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει η Περιφέρεια, έτσι ώστε με την ανάδειξη των νέων τεχνολογιών να υπάρξει δυνατότητα διαχείρισης του κατσίγαρου και μετατροπής του σε πολύτιμο λίπασμα για τις καλλιέργειες;»

Οι φωτογραφίες είναι από ανάρτηση στο facebook του αντιδήμαρχου Ευρώτα Βασίλη Μπόλλα

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο: Οι δρόμοι που θέλουν προσοχή και αλυσίδες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πότε ανοίγουν τα Χιονοδρομικά σε Καλάβρυτα και Μαίναλον

Ποια Ελβετία; Ταξίδι στα χιονισμένα Τρίκαλα Κορινθίας και τη Λίμνη Δόξα (video)

Συναγερμός στην Πάτρα! Μεγάλη διασπορά κρουσμάτων σε παθολογική του «Αγίου Ανδρέα»

Δραματικό το lockdown για Άργος και Σπάρτη. Μιλούν στο notospress.gr οι πρόεδροι των εμπόρων

Με… δήμαρχο και κουμπάρο οι γάμοι στην Πάτρα!