Συνάντηση του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΕΛΛΑΔΑ. Συνάντηση είχε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, χθες 20/1 ύστερα και από πρόσκληση του νέου Υπουργού.

Στη συνάντηση τέθηκαν από τον Υπουργό ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που βρίσκονται στην άμεση επικαιρότητα αλλά και θέματα σχεδιασμού πολιτικής.

Έτσι, συζητήθηκαν τα ζητήματα των πληρωμών των επιδοτήσεων του 2020, όπου υπήρξε μεγάλη αστοχία, οι ενισχύσεις λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ζητήματα αλιείας, η πορεία των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, η προετοιμασία για την νέα ΚΑΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Αραχωβίτης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πρόσκληση, του ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων του και του επισήμανε τις θέσεις της αντιπολίτευσης στα θέματα που τέθηκαν.

«Χρειάζεται να διασφαλιστεί η έγκαιρη, δίκαιη και αξιόπιστη καταβολή των ενισχύσεων στους παραγωγούς, η ομαλή λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος», ανέφερε.

Ο κ. Αραχωβίτης, κατέστησε σαφές ότι ιδεοληψίες για συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών σε δημόσια κοινωφελή αρδευτικά έργα και στην γεωργική ασφάλιση, που θα προσδοκούν κέρδος σε βάρος των αγροτών, δεν θα βρουν καμία συναίνεση.

Κι κατέληξε:

«Τα προβλήματα που είναι συσσωρευμένα στην πρωτογενή παραγωγή, λόγω της πανδημίας και του ανεπαρκούς χειρισμού μέχρι τώρα από την κυβέρνηση, δεν μπορούν να περιμένουν».