ΣΠΑΡΤΗ. Σήμερα Τετάρτη 27/1/2021, οι υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης υπό την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθανάσιου Καρλαύτη βρίσκονταν σε ετοιμότητα ενόψει προγνώσεων χιονοπτώσεων στα ορεινά.
Από τις 8:00 π.μ. που άρχισε χιονόπτωση στις περιοχές του Πάρνωνα και του Βόρειου Ταΰγετου, οι χειριστές και τα μηχανήματα του Δήμου προχώρησαν σε αποχιονισμούς δημοτικών οδών, συνεπικουρούμενοι από οχήματα και εργάτες για τη μεταφορά και διασπορά αλατιού.
Από τις συγκεκριμένες χιονοπτώσεις, πολλές δημοτικές οδοί της περιοχής έγιναν άμεσα δύσκολες στη διάβαση λόγω της ταχείας ανάπτυξης πάγου.
Αποκατάσταση της βατότητας των δημοτικών οδών, με τους αποχιονισμούς και τη διασπορά αλατιού έγινε στις Κοινότητες του Πάρνωνα: Καρυών της Δ.Ε. Καρυών, Βαρβίτσας, Βαμβακούς και Βρεσθένων της Δ.Ε. Οινούντα, Αγριάνων και Γκοριτσάς (Πολύδροσο) της Δ.Ε. Θεραπνών, καθώς και στις Κοινότητες του Βόρειου Ταΰγετου: Γεωργιτσίου, Αγόριανης και Λογκανίκου της Δ.Ε. Πελλάνας.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου «με τις εργασίες αυτές οι δημοτικές οδοί παρέμειναν βατές, προσβάσιμες και ασφαλείς από δημιουργία πάγου. Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε άλλη σχετική ανάγκη που τυχόν παραστεί».