ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η προετοιμασία ενόψει του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κ.Ε. Φάρις Παντελή Δρούγα, της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Λίντας Καπετανέα και υπηρεσιακών στελεχών της Κ.Ε. Φάρις.

Κατά την ενημέρωση, εξετάστηκαν θέματα που σχετίζονται με τον υπό διαμόρφωση προϋπολογισμό που από φέτος αναμένεται να αγγίξει τα 650.000 €, την υπό κατάρτιση Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας, αλλά και λειτουργικά θέματα του Φεστιβάλ. Υπενθυμίζεται ότι μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης θα διασφαλιστεί σταθερή χρηματοδότηση προς το Φεστιβάλ για την επόμενη 3ετία. Άλλωστε ήδη για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, έχει πιστωθεί σε λογαριασμό της Κ.Ε. Φάρις ποσό 200.000€ ως προκαταβολή της χρηματοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου να ολοκληρωθεί το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτικών ομάδων και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα για πρώτη φορά περιλαμβάνεται παράσταση από χορευτές ΑμΕΑ.