Το οξύ πρόβλημα στο καταφύγιο των αδέσποτων της Σπάρτης φαίνεται να ενώνει ετερόκλητες δυνάμεις για να βρεθεί λύση!

ΣΠΑΡΤΗ. Σε καλό δρόμο φαίνεται να εισέρχεται η υπόθεση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στον Δήμο Σπάρτης. Η συνεπής στάση των εθελοντών ζωόφιλων απέναντι σε ένα υπαρκτό και οξύ πρόβλημα, η συνειδητοποίηση από πλευράς του Δήμου ότι πρέπει να λυθεί οριστικά, οδήγησε σε άνοιγμα προς φορείς και ανθρώπους που έχουν και γνώση και εμπειρία για να οδηγήσουν σε όσο το δυνατόν βραχύτερο χρόνο στη λύση.

Στα δύο καταφύγια της Σπάρτης φιλοξενούνται περίπου 400 σκυλιά, αριθμός μεγάλος για την αναλογία της πόλης. Ο αριθμός και μόνον δείχνει την συνενοχή της κοινωνίας από τη μια αλλά και την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα.

Σήμερα, 29 Ιανουαρίου κατέφθασε στη Σπάρτη ομάδα 4 γνωστών στο Ζωοφιλικό Κίνημα γυναικών που έχουν έντονη και ουσιαστική παρουσία. Σε συνάντησή τους με τον δήμαρχο της πόλης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο συζήτησαν και δρομολόγησαν σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών ώστε με τον επαρκή προϋπολογισμό που ήδη διαθέτει ο δήμος αλλά και με ενισχυτικούς πόρους από άλλες πηγές να γίνει σύντομα πράξη ένα αναβαθμισμένο, λειτουργικό και «ανοικτό» στην κοινωνία καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Στο notospress.gr μίλησε για το θέμα η Ζαφειρία Κακαλέτρη από το εθελοντικό κίνημα της Σπάρτης

Ειδήσεις σήμερα:

Covid-19: Τα εκατοστίσαμε πάλι στην Πελοπόννησο!

Κορονοϊός: 941 νέα κρούσματα, 260 διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι

Σοβαρές καταγγελίες για στενούς συνεργάτες του Δημάρχου Σπάρτης!

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα κρούσματα στην Αχαΐα

«Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» ζητά για την Διώρυγα της Κορίνθου ο Χρ. Δήμας

Εξαδάκτυλος: «Η Λακωνία δεν είναι έτοιμη για να βγει από τα αυστηρά μέτρα!»

Έκρηξη αγγελιών για πώληση ξενοδοχείων και στην Πελοπόννησο