Οι επιχειρηματίες της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων, όλης της χώρας, δείχνουν αποφασισμένοι να παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους στον Πρωθυπουργό, ως συμβολική πράξη του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει

Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΣΠΑΡΤΗ. Τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους σκοπεύουν να παραδώσουν, στον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, οι επαγγελματίες της χώρας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων.

Η κίνηση αυτή, έρχεται ως μια συμβολική πράξη που καταδεικνύει την απόγνωση και το αδιέξοδο που έχει βρεθεί ο χώρος, ύστερα από μήνες οικονομικού μαρασμού, περιορισμών και απαγορεύσεων της πανδημίας.

Όπως ανέφερε στο notospress.gr, ο κ. Γιώρ. Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), «...Στις 10 Φεβρουαρίου τα μέλη μας θα προχωρήσουν κατά τόπους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας. Θα υπογραφεί ψήφισμα, θα παρουσιάσουμε και την αφίσσα της κίνησής μας. Εκεί, συμβολικά, και σε κιβώτια, θα συγκεντρωθούν τα κλειδιά των επιχειρήσεων. Τα κιβώτια θα σταλούν στην ΠΟΕΣΕ. Το επόμενο βήμα, μάς φέρνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο σχεδιασμός είναι, ανάλογα και με τα υγειονομικά μέτρα, μια ομάδα 99 ατόμων από όλη την Ελλάδα, ίσως και με πορεία, θα δούμε, να παραδώσει τα κιβώτια με τα κλειδιά στον Πρωθυπουργό, μαζί με το ψήφισμα».

Η ΠΟΕΣΕ δείχνει αποφασισμένη, αφού όπως τονίζει ο κ. Καββαθάς, «...και 3 άτομα, αν χρειαστεί, θα πάμε. Δεν θα το αφήσουμε».

Είναι γεγονός, πως ο χώρος της εστίασης πνέει τα λοίσθια, ύστερα και τον 5ο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που αν και είχε σχεδιαστεί με σκοπό να την στηρίξει, εντούτοις, μοίρασε ψιχία και απέκλεισε το 40% των επιχειρήσεων από τις ενισχύσεις.

Επιπλέον, το μέσο ποσό επιστρεπτέας είναι 4.900€ και η πλειονότητα των επιχειρήσεων θα εισπράξει από 2.000 – 4.000€, όταν οι πάγιες λειτουργικές ανάγκες της πιο μικρής επιχείρησης του Κλάδου ξεπερνούν τα 3.000€ μηνιαίως.

Όπως ανέφερε, και προηγουμένως, η Ομοσπονδία, «...Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του κλάδου είναι βαριά ασθενείς διασωληνωμένοι στην εντατική, ο γιατρός (κυβέρνηση) ανοιγοκλείνει το οξυγόνο και το μοιραίο είναι αναπόφευκτο. Ανοίξτε το οξυγόνο, πνιγόμαστε!»

Ειδήσεις σήμερα:

Η συμβολή της Μarketing Greece στην ενίσχυση της εικόνας της Πελοποννήσου

Πάτρα: Παραδόθηκε ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Μάριου Μετάι

Οι εγχώριοι τυποποιητές διαµορφώνουν ζήτηση και τιµές στο ελαιόλαδο

Κορονοϊός: 795 νέα κρούσματα και 15 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Έκρυβε σε σπηλιά της Μάνης 13 σακούλες χασίσι και συνελήφθη