ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Σε συνέχεια των προσπαθειών της Δημοτικής αρχής, για το σχεδιασμό, ωρίμανση και υλοποίηση δράσεων και έργων με γνώμονα τη βιώσιμη τουριστική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής συνολικά, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, συναντήθηκε με τον κ. Σπύρο Πατέρα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Σ.Ε. και τον κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου, διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η επέκταση του ιστορικού Οδοντωτού Σιδηρόδρομου από τα Καλάβρυτα στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και η δημιουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής, δύο από τα έργα που μετ’ επιτάσεως η τοπική κοινωνία επιθυμεί και υποστηρίζει θερμά τέθηκαν επί τάπητος.

Τα έργα αυτά είναι δύο από τα συνολικά πέντε, (Επέκταση του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου, Γαλακτοκομική Σχολή, Πεδίο Προσγείωσης ΥΠΑΜ, Πλανητάριο, Κέντρο Ιστορίας) , για τα οποία η Δημοτική αρχή εργάζεται και έχει προτείνει στην επιτροπή Ελλάδα 2021, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη συνάντηση με το Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Σ.Ε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων συζήτησε την επέκταση της υπάρχουσας γραμμής του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας και τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η κυβερνητική πρόθεση να χρηματοδοτηθεί το έργο μέσω της Επιτροπής Ελλάδα 2021 με υποβολή του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αποφασίσθηκε να υποβληθεί η πρόταση ένταξης από το Δήμο Καλαβρύτων συνοδευόμενη από την προκαταρκτική μελέτη που εκπονεί ο ΟΣΕ και να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ο.Σ.Ε και Δήμου για την υλοποίηση του.

Στη συνάντηση του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, εκφράσθηκε από τον κ. Χατζηνικολάου η κατ’ αρχήν θετική του άποψη στο ενδεχόμενο δημιουργίας σχολής στα Καλάβρυτα υπό την εποπτεία του οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, εφόσον πρώτα αποσαφηνισθεί το τοπίο που αφορά στις πρόσφατες αλλαγές που νομοθέτησε η κυβέρνηση . Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, ενημέρωσε τον κ. Χατζηνικολάου για το από 24/7/2020 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαβρύτων, Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Εργαστήριο Γαλακτοκομίας) στα πλαίσια στήριξης από το Γ.Π.Α, της προοπτικής ίδρυσης Γαλακτοκομικής σχολής, ενώ παρέδωσε προσχέδιο μελέτης σκοπιμότητας η οποία περιλαμβάνει, ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, προγράμματα και δράσεις καθώς και οικονομικά στοιχεία για τη προτεινόμενη σχολή και συμφωνήθηκαν τα παραπέρα βήματα και ενέργειες για τη δημιουργία της.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαβρύτων έθεσε για πρώτη φορά έμπρακτα στους αρμόδιους φορείς το ζήτημα των δυο έργων και σε σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησε τη διαδικασία ωρίμανσής του και σήμερα πλέον βρίσκονται στο τελικό στάδιο όπου θα κριθεί η ένταξή τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Παραδόθηκε ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Μάριου Μετάι

Οι εγχώριοι τυποποιητές διαµορφώνουν ζήτηση και τιµές στο ελαιόλαδο

Κορονοϊός: 795 νέα κρούσματα και 15 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Έκρυβε σε σπηλιά της Μάνης 13 σακούλες χασίσι και συνελήφθη