“Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν αγγίζουν την πλειοψηφία του κλάδου”

ΣΠΑΡΤΗ. Με πρωτοβουλία και ευθύνη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της Λακωνίας (ΟΕΒΕΛ), θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των «ΚΛΕΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της Σπάρτης και της Λακωνίας με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η δράση θα υλοποιηθεί στην στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, από ώρα 13:00 έως 16:00.

Όπως ενημέρωσε η ΟΕΒΕΛ, «…Ενώ η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της εδώ και καιρό συγκεκριμένες προτάσεις-μέτρα από τη θεσμική εκπροσώπηση του Κλάδου της Εστίασης, τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο κ. Πρωθυπουργός δεν αγγίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του Κλάδου».

Επιπλέον, «… η Ομοσπονδία μας, στέκεται αλληλέγγυα στο Σύλλογο μέλος της, καθώς, στους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές».

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΟΕΒΕΛ:

«Είναι βέβαιο ότι από την αρχή της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι και σήμερα, ένας Κλάδος που δοκιμάζεται ίσως περισσότερο από όλους είναι ο Κλάδος της Εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων, ο οποίος, σημειωτέον -πέραν των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που περιλαμβάνει-, ο αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές, κατατάσσει τον Κλάδο αυτόν στον μεγαλύτερο εργοδότη της Χώρας.

Ενώ η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της εδώ και καιρό συγκεκριμένες προτάσεις-μέτρα από τη θεσμική εκπροσώπηση του Κλάδου της Εστίασης, τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο κ. Πρωθυπουργός δεν αγγίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του Κλάδου.

Σε αυτήν την ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα και δυσμενέστατο περιβάλλον που οι επιχειρήσεις της Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κινδυνεύουν από λουκέτα, ο Κλάδος επιδιώκει την ανάδειξη του προβλήματος βιωσιμότητας που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας, εάν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα.

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), η απάντηση του Κλάδου θα δοθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, στην πανελλαδική κινητοποίηση «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ», όπου με ευθύνη των κατά τόπους Σωματείων, οι ιδιοκτήτες θα παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, με σκοπό αυτά να παραδοθούν το συντομότερο, μετά σχετικού Ψηφίσματος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη Σπάρτη, με πρωτοβουλία και ευθύνη του ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ η παράδοση των «ΚΛΕΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της Σπάρτης και της Λακωνίας θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, από ώρα 13:00 έως 16:00.

Η Ομοσπονδία μας, στέκεται αλληλέγγυα στο Σύλλογο μέλος της, καθώς, στους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές.

Καλούμε

τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της Εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων, τηρουμένων ευλαβικά των μέτρων και των περιορισμών για τη μη διάδοση του covid-19, καθώς και των οδηγιών του Συλλόγου, να συμβάλλουν για την επιτυχία αυτής της πρωτότυπης δράσης.

πληροφορίες: 27310 83608 (ώρες: 9:00 – 13:00)

τηλέφωνο προέδρου κ. Βασίλειου Τσαρούχα 6945 068370

τηλέφωνο γ. γραμματέα κ. Γεωργίου Γκουβάτσου 6972 203970».