«Το νομοσχέδιο «αντιμεταρρύθμισης» της Παιδείας οδηγεί σε κλείσιμο τμημάτων του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα» τονίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωσή του καταλογίζοντας στην υπουργό κ. Κεραμέως σκοπιμότητα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σε νέα δήλωση, αυτή τη φορά για την εκπαίδευση προχώρησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης. Όπως δηλώνει «η κυβέρνηση αψηφώντας την καθολική αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας και εν μέσω γενικευμένου lock down επιχειρεί με την σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια να κάνει πράξη το «όραμά» της για περικοπές εισακτέων, κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, προσλήψεις ειδικών φρουρών και επιβολή λογικών αυταρχισμού στον πανεπιστημιακό χώρο».

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι «για Για τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια, η αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική και ερευνητική τους προσπάθεια».

«Ειδικά για την περιοχή μας» υπογραμμίζει, «οι συνέπειες αυτές θα είναι οδυνηρές και μη αναστρέψιμες. Όπως προκύπτει από μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε τουλάχιστον 10 τμήματά του θα υπάρξει σοβαρή μείωση εισακτέων, με συνέπεια τα 3 τμήματα που έχουν έδρα την Καλαμάτα να αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο κλεισίματος».

Ο Αλέξης Χαρίτσης καταλογίζει στην υπουργό Κεραμέως αλλά και στους βουλευτές της ΝΔ σκοπιμότητα. «Η κυβέρνηση θα έπρεπε να μεριμνήσει για την στήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την περαιτέρω σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία, την οικονομική και υλικοτεχνική ενίσχυσή του. Αντί αυτών, με το νομοθέτημα της κ. Κεραμέως το οδηγεί ουσιαστικά σε υποβάθμιση και διάλυση. Η ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όλων των βουλευτών της πλειοψηφίας που υπερψηφίζουν αυτό το νομοσχέδιο είναι τεράστια».