Επίσημα, από το Πράσινο Ταμείο μέρος της χρηματοδότησης για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων του

ΣΠΑΡΤΗ. Αλλάζει όψη το αγαπημένο Άλσος Γουδέ, αφού εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων απέναντι από αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιείται αρμοδίως, εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» έτους 2020 και χρηματοδοτείται με ποσό 318.600€ το έργο του Δήμου Σπάρτης: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων έναντι άλσους Γουδέ».

Σημειώνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται σε 531.000€ και ο Δήμος Σπάρτης θα συμβάλλει με ποσό 212.400€ σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης για την υλοποίησή του.

Τι προβλέπει το έργο

Την ενσωμάτωση της επιμήκους παραποτάμιας διαδρομής και σύνδεσης του «Άλσους Γουδέ» με τον αστικό ιστό της πόλης (τεχνικά έργα με διαδρομές πεζών, ποδηλατόδρομο, νέους χώρους στάθμευσης, φυτεύσεις νέων δέντρων και θάμνων για αναζωογόνηση της χλωρίδας).

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, με το οποίο οι αρμόδιοι ευελπιστούν να επιτευχθεί ουσιαστική αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής, ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σπάρτης.