Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης των Δήμων και το μέλλον της ΔΕΥΑ Σπάρτης, στην ατζέντα της συνάντησης Κρητικού - Πέτσα

ΣΠΑΡΤΗ. Η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού και ο ρόλος της ως μοχλός ανάπτυξης βρέθηκε στην ατζέντα της συζήτησης που είχε ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νεοκ. Κρητικός, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα.

Εν αναμονή της γνωστοποίησης των οικονομικών ενισχύσεων για τους 5 δήμους της Λακωνίας προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες προκύπτουν από δικαστικές αποφάσεις τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι το «Φιλόδημος ΙΙ» για τους δήμους, το οποίο θα τρέχει μέχρι το τέλος του 2022 (με δυνατότητα παράτασης) και το «Αντώνης Τρίτσης», αποκτούν μεγάλη σημασία.

Επιπλέον, ο κ. Κρητικός υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της ΔΕΥΑ Σπάρτης και την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής και βιώσιμης λύσης, διαδικασία που με λεπτομέρειες θα συζητηθεί σε επόμενη συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Σπάρτης κ.Πέτρος Δούκας.

Ο κ. Κρητικός ανέφερε:

«Με τη σημερινή συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα τέθηκαν οι βάσεις για μία διαρκή επικοινωνία, καθώς οι αρμοδιότητες του άπτονται καθημερινών θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνεπώς των συμπολιτών μας. Προχωράμε με γνώμονα τη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βασικό μοχλό ανάπτυξης της Λακωνίας».