Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΛΑΚΩΝΙΑ. Εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συλλόγου Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα, με κεντρικό θέμα: «Μαζί για τον Ευρώτα».

Το πρόγραμμα απευθύνεται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας και σαν στόχο έχει να μάθουν όλοι, μαθητές και μαθήτριες, την μεγάλη αξία του ποταμού αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.

Γι’ αυτό τον σκοπό, συναρμόζει και προσαρμόζει μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητας –θεατρικά, κατασκευές κ.α.- που μέσω της συμμετοχής, συναρπάζουν και διδάσκουν τους μικρούς μαθητές.

Όπως ανέφερε στο notospress.gr, η Δέσποινα Πορφύρη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ευρώτα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ενότητες - θέματα:

  • Η ρύπανση του ποταμού Ευρώτα
  • Η ιστορία του ποταμού
  • Η χλωρίδα και πανίδα του
  • Η καλλιτεχνική επίδραση του Ευρώτα, μέσα κι έξω από ην Ελλάδα
  • Ο μαγικός κύκλος του νερού και η σημασία του για μια περιοχή

Το πρόγραμμα, εν ευθέτω χρόνω, θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας. Βέβαια, όλοι ευχόμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μυθικός ποταμός της Λακωνίας αλλά και άλλοι ποταμοί της χώρας, να επιλυθούν από τη γενιά που τώρα είναι στη πράγματα, και να μην χρειαστεί να περιμένουμε έως ότου «αναλάβουν» τα παιδιά που τώρα διδάσκονται για αυτά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις