ΣΠΑΡΤΗ. Με τον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16/2, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Τι συζήτησαν

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν έργα και μελέτες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης και η προοπτική συνεργασίας του Δήμου με την περιφερειακή Αρχή, προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνδράμει οικονομικά και τεχνικά στην υλοποίησή τους.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε:

  • Η συντήρηση βασικών τμημάτων δημοτικής οδοποιίας του Δήμου Σπάρτης,
  • η μελέτη κτηριακών υποδομών σχολικών μονάδων,
  • η προοπτική κατασκευής νέου κλειστού γυμναστηρίου και συνεδριακού κέντρου στην πόλη της Σπάρτης που να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές και
  • ο εξωραϊσμός της βόρειας εισόδου της Λακωνικής πρωτεύουσας

Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων με σκοπό τη βελτίωση αθλητικών υποδομών του Δήμου Σπάρτης.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις που θα συναφθούν αφορούν:

  • Στον ηλεκτροφωτισμό γηπέδων του Δήμου Σπάρτης, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετέχει με χρηματοδότηση 45.000 ευρώ από ιδίους πόρους
  • στην προμήθεια κερκίδων και περίφραξης του γηπέδου Ξηροκαμπίου με συμμετοχή 74.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συμμετείχαν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης Σπύρος Μοιράγιας, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Δεδεδήμου και Δημήτρης Καπονικολός, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας, καθώς και ο συνεργάτης του δημάρχου Σπάρτης Γιάννης Ράλλης.

Σημειώνουμε πως σχετικά με την προμήθεια κερκίδων και περίφραξης στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Ξηροκαμπίου και την τοποθέτηση προβολέων φωτισμού στο γήπεδο Αμυκλών, οι απαραίτητες προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ψηφίστηκαν ομόφωνα από τον Αθλητισμό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και σύντομα θα παραδοθούν στους πολίτες, άρτια κατασκευασμένα γήπεδα ποδοσφαίρου.