ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσεται από σήμερα η περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, ενώ ο δήμος Ναυπλιέων περνά στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), όπως γνωστοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Όσον αφορά την Αρκαδία, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και δεν επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας. Τέλος, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί.

Από την άλλη, στο Ναύπλιο που μπήκε στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, ισχύουν τα εξής: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί, δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες, εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Λύκεια. Ακόμη, στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία η εξυπηρέτηση γίνεται με ραντεβού.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00.