ΣΠΑΡΤΗ. Τη βοήθεια του notospress.gr ζητούν οι πρόσφυγες που έχουν παραμείνει στη δομή φιλοξενίας της Σπάρτης. Όπως λέει ο Χαλέντ Σαλλούμ που επικοινώνησε μέσω facebook, 45 άτομα έχουν απομείνει πίσω χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Η έκκληση που έκανε σήμερα τα ξημερώματα συγκλονίζει, αν σκεφθεί κανείς ότι 45 άνθρωποι τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν θα έχουν που να σταθούν, παράνομοι, γελασμένοι, αδύναμοι και ίσως ανεπιθύμητοι.

«Βοηθήστε μας σας παρακαλώ. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) μας εγκατέλειψε και μας ζήτησε να βγούμε έξω από τη δομή φιλοξενίας τη Δευτέρα (1/3/21).

Ναι, θέλουμε να φύγουμε, αλλά πού είναι οι υποσχέσεις ότι συμπληρώνουν τα ταξιδιωτικά μας έγγραφα; Την προηγούμενη μέρα, 160 πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας έφυγαν για Αθήνα και κανένας από αυτούς δεν θα επιστρέψει. Όλοι έλαβαν ειδικά ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά 45 άτομα παραμένουμε χωρίς έγγραφα. Θα μας βγάλουν έξω από τη δομή. Παρακαλούμε δημοσιεύστε και βοηθήστε μας. Ευχαριστώ».

Καλούνται οι αρχές του τόπου, οι βουλευτές Λακωνίας και δη οι κυβερνητικοί, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο δήμαρχος της Σπάρτης να μην επιτρέψουν ούτε για μια ώρα οι 45 αυτοί άνθρωποι να βρεθούν στο ικρίωμα της αδιαφορίας, της αναλγησίας και γραφειοκρατίας. Άλλωστε αν η συντεταγμένη πολιτεία δεν είναι σε θέση επί μήνες να αξιώσει λύσεις τότε τι μπορεί να περιμένουμε από ταλαιπωρημένους πρόσφυγες;

Ελπίδα όλων και αυτή τη φορά η Ελληνική Αστυνομία να επιδείξει την σύνεση και ψυχραιμία με την οποία έχει χειριστεί την όλη υπόθεση από την αρχή.