ΣΠΑΡΤΗ. Βήμα βήμα βαίνει προς υλοποίηση η δημιουργία του 6ου Δημοτικού– 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, ύστερα από πολυετείς – σχεδόν 35 χρόνων- προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής Νέου Κόσμου –Ψυχικού, της Λακωνικής πρωτεύουσας.

Σημειώνεται πως το 2020, στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε υπερψηφιστεί, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, η ανέγερση του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου, εκπρόσωπος της Επιτροπής των Κατοίκων κάνοντας χρήση της «ώρας του Δημότη» ζήτησε να πληροφορηθεί, σε ποιο σημείο βρίσκεται η υλοποίηση της ως άνω απόφασης.

Πράγματι, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ενημέρωσε πως, «…έχουν, ήδη, δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκπόνηση της Μελέτης και την Ανέγερση του Συγκροτήματος».

Περαιτέρω, στις 3 Μαρτίου, εκπρόσωπος της Επιτροπής των Κατοίκων είχε μακρά και γόνιμη, ως λέγεται, συνεργασία με την αντιδήμαρχο Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης, κ. Γεωργία Δεδεδήμου, όπου και αναδείχτηκαν όλες οι πτυχές και παράμετροι του επιδιωκόμενου έργου, με στόχο, βέβαια, την αποτελεσματική και χωρίς καθυστερήσεις διαδικασία υλοποίησης.

Σύμφωνα με την κα Δεδεδήμου, «… όλα τα προαπαιτούμενα έγγραφα έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Σπάρτης προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπάρχει διαρκής επαφή και συνεργασία, σε πολύ θετικό κλίμα, με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη».

Το έργο της Σύναψης της Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μελέτη και Ανέγερση του Σχολείου, «…θα βρίσκεται υπό τη διαρκή μέριμνα και παρακολούθηση, εκ του σύνεγγυς», της δημοτικής Αρχής και της ίδιας.

Όπως αναφέρεται, η Επιτροπή των Κατοίκων εκφράζει την ικανοποίησή της για τις θετικές εξελίξεις, αν και «… δεν πρόκειται να εφησυχάσει επ’ ουδενί, αλλά θα παραμείνει δραστήρια, ενεργή και διεκδικητική, έως ότου το 6ο Δημοτικό Σχολείο – 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης γίνουν πραγματικότητα».