ΣΠΑΡΤΗ. Οι περίοικοι, κάτοικοι και πολίτες της Σπάρτης έχουν πολλές φορές διαμαρτυρηθεί επειδή το πάρκο του Μητροπολιτικού Ιερού ναού της Σπάρτης κάθε απόγευμα μετατρέπεται σε φωλιά, βίας, ανομίας, παραβατικότητας, προκλητικότητας, προσβολής, χυδαιότητας, κ.α.

Φυσικά σε ένα τέτοιο πάρκο δεν είναι δυνατόν να διακινούνται ιδέες… Οτιδήποτε άλλο διακινείται.

Το Σάββατο υπήρξε περιστατικό ξυλοδαρμού κοπέλας από νεαρό άνδρα. Άλλες φορές σημειώνονται καταγγελίες για νέους σε μέθη, για σεξουαλικές περιπτύξεις και μάλιστα κάτω από τα στέγαστρα του Ιερού Ναού, για διακίνηση ναρκωτικών, για graffiti πάνω στα μάρμαρα της Μητροπόλεως, για ασχήμιες και σκουπίδια, για φθορές σε παγκάκια.

Δεν είναι θέμα της Αστυνομίας, ούτε της Μητροπόλεως. Δεν είναι χρέος μόνο των κατοίκων και των πολιτών που διαπιστώνουν την κατάσταση. Ο Δήμος Σπάρτης πρέπει άμεσα να παρέμβη, να διαπιστώσει, να εντοπίσει τα προβλήματα και να ενεργοποιήσει τις αρμόδιες αρχές ώστε το πάρκο να μην εξελιχθεί σε άβατο παραβατικότητας.

Δυστυχώς επειδή το πρωί εμφανίζει άλλη (ήρεμη) εικόνα επιφέρει ένα επικίνδυνο εφησυχασμό που εγκυμονεί κινδύνους. Γιατί όταν στο φως και στην καρδιά της πόλης σημειώνονται τέτοιες και τόσες έκρυθμες συμπεριφορές τότε ας περιμένουμε σύντομα τα χειρότερα…