ΠΑΤΡΑ. 38χρονη Κάριν Ροντρίγκεζ, μητέρα 5 παιδιών. Γέννησε φυσιολογικά το έκτο αλλά είχε με επιπλοκές. Της έδωσαν λάθος φάρμακο και ιδιώτης γιατρός το διόρθωσε. Σε λίγες ημέρες εμφανίζει πρόβλημα στο πόδι. Εισήχθη σε Νοσοκομείο και την εξέτασαν μετά από 10 ώρες αναμονής. Πονούσε αφόρητα. Εισηγήθηκαν ακρωτηριασμό για να σωθεί. Υπέστη καρδιακή προσβολή. Πέθανε. Όταν ο άνδρας της ρώτησε τι έγινε του είπαν: «ο Θεός»…

Έτσι μόνος με ότι έμεινε πίσω ψάχνει απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της συζύγου του και το ενδεχόμενο να υπάρχει αμέλεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δυο νοσοκομείων της Αττικής. Ο Πατρινός Γιώργος Παναγιωτόπουλος θρηνεί το χαμό της συζύγου του μετά τη γέννα του παιδιού τους, στις 27 Φεβρουαρίου.

Η 38χρονη Κάριν Ροντρίγκεζ, σύμφωνα με τα οσα αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», κατέληξε στη ΜΕΘ μια εβδομάδα μετά τη γέννα της κόρης τους. Φως στα αίτια του θανάτου της 38χρονης που κηδεύτηκε την περασμένη Τετάρτη από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών, αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση, που θα έχει στα χέρια της η οικογένεια σε περίπου ένα μήνα.

Η 38χρονη Καρίν από τη Βενεζουέλα, μητέρα ακόμα 5 παιδιών, ήταν αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής και στο ενεργητικό της είχε πολλές συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκπροσωπώντας τη χώρα της. Η γυναίκα πήγε στις 20 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Λίγες ώρες μετά τον φυσιολογικό τοκετό άρχισε να πονά και να αιμορραγεί, λόγω αιμορροϊδοπάθειας που εκδήλωσε.

Τους συστήθηκε η χρήση συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος (αλοιφή) για να ανακουφιστεί και παρά τη διαβεβαίωση, ότι θα εξεταστεί από χειρουργό αυτό δεν έγινε ποτέ, όπως αναφέρει η πλευρά της οικογένειας. Μητέρα και νεογνό έλαβαν εξιτήριο στις 23 του μήνα, χωρίς ωστόσο να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας της λεχώνας.

Κατά την επίσκεψή τους σε ιδιώτη γιατρό, καθώς τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, πληροφορήθηκαν ότι η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε η γυναίκα δεν ήταν η ενδεδειγμένη και ήδη είχαν προκληθεί αλλοιώσεις σε ευαίσθητη περιοχή. Καθ΄υπόδειξη του γιατρού η γυναίκα ακολούθησε νέα φαρμακευτική αγωγή και σε σύντομο σχετικά διάστημα, άρχισε να νιώθει καλύτερα.

Και ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου διαμαρτυρήθηκε για έντονους πόνους στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα, περιμένοντας επί ώρες να εξεταστεί.

Όπως περιγράφει ο κ. Παναγιωτόπουλος στην εφημερίδα: «Εισήχθη στις 14.30 το μεσημέρι και οι γιατροί την εξέτασαν τα μεσάνυχτα. Την έβαλαν σε ένα δωμάτιο, μιλούσαμε τηλεφωνικά και μου διαμαρτυρόταν ότι πονάει το πόδι της και δεν την κοίταζε κανείς. Στις 12.04 την πήραν και την πήγαν στο γυναικολογικό τμήμα. Ολες αυτές τις ώρες ζητούσε συνέχεια νερό. Οταν την είδα, το πόδι της είχε πρηστεί και είχε κοκκινίσει».

Στην τελευταία επικοινωνία που είχαν του είπε: «Να προσέχεις το παιδί μας, σ΄αγαπώ». Το πρωί και ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε τηλεφωνική κλήση, μέσω της οποίας οι γιατροί του είπαν, ότι για να γίνει καλά η γυναίκα του θα πρέπει να ακρωτηριαστεί το πόδι της, με εκείνον συγκινησιακά φορτισμένο να απαντά: «Εάν είναι να ζήσει κάντε το».

Οταν έφθασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα ενημερώθηκε, ότι η σύζυγος του είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και βρισκόταν στη ΜΕΘ. «Ρώτησα εάν ζει, εάν έχει πεθάνει δεν μου απάντησαν, παρά μόνο ότι είναι πολύ δύσκολα. Μετά από μισή ώρα μου είπαν… η γυναίκα σου πέθανε. Οταν ρώτησα τον γιατρό τι συνέβη, μου είπε…«ο Θεός», αυτή ήταν η απάντησή του»