ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Μανιατών και του Γένους, τιμά σήμερα Τετάρτη 17/3, η Μάνη στην Αρεόπολη, παρουσία μάλιστα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, δεν θα υπάρχει συμμετοχή κόσμου, ωστόσο στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπως επίσης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 11 το πρωί, στο Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα τελεστεί επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, θα ακολουθήσει δε καλωσόρισμα του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου και ο πανηγυρικός από τον τ. υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Στη συνέχεια, στο Ηρώο της Πλατείας Αθανάτων θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφανιού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά, στην πλατεία 17ης Μαρτίου 1821 θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ανάγλυφης παράστασης με θέμα, «Η ορκωμοσία των Μανιατών Αγωνιστών της 17ης Μαρτίου 1821».

Σημειώνεται, πως από τις εκδηλώσεις στην Αρεόπολη θα απουσιάσει ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, λόγω εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων που επιβάλει ο ΕΟΔΥ σε περίπτωση επαφής με άτομο θετικό στην Covid-19.

Όπως ανέφερε ο κ. Βερούτης, «…Αν και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκα ήταν αρνητικό, τις επόμενες ημέρες θα ασκώ τα καθήκοντά μου από το σπίτι, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, λόγω επαφής μου με άτομο, που διαγνώσθηκε θετικό στην Covid 19.

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους, αποτελεί το δίχτυ ασφάλειάς μας έναντι της πανδημίας».